|

Business case Smart: Slimmer data management met business intelligence

Voor grote bedrijven is het niet altijd evident om het overzicht over hun dataflow te bewaren. Wie heeft welke informatie wanneer nodig? En hoe geraken je werknemers efficiënt aan die data? Een gestroomlijnd datamanagement en centrale database zijn key. Smart – een multinational met vestigingen in bijna 40 steden – deed hiervoor een beroep op een business intelligence analyst van Ormit Talent.

De klant: Smart

Smart is een gedeelde onderneming die freelancers verenigt en laat profiteren van alle werknemersvoordelen, zonder dat ze inboeten aan zelfstandigheid. Denk bijvoorbeeld aan opleidingen, workspaces en een stabiel inkomen.

 

SMART_ROUGE

De opdracht: Ontwikkel een Power BI dashboard en data warehouse.

Initieel bestond de opdracht eruit een power BI dashboard te ontwikkelen dat alle rapporten van de verschillende afdelingen binnen Smart integreerde. Via filters kunnen gebruikers dan makkelijk tot de juiste data komen. Aangezien er geen business intelligence unit binnen het bedrijf was, werd er vertrokken van een grondige analyse van de noden. Welke data is er voorhanden en waar heeft ieder departement behoefte aan? Later werd duidelijk dat Smart niet alleen nood had aan een Power BI dashboard, maar ook aan een data warehouse.

Onze aanpak

1

Let’s talk about you

Uit het verkennend gesprek bleek dat Smart een business intelligence analyst zocht die na zijn traineeship meteen kon instromen in het bedrijf. Aan gretig talent geen gebrek, maar bij Ormit Talent gaan we voor niets minder dan een perfecte match. Daarom zoomden we stevig in op hun verwachtingen en noden.

2

Meet & greet your datatalent

Een jong datatalent met scherpe analytische en human skills? Jeremy had al twee dataprojecten succesvol afgerond en stond al ver in zijn coachingtraject bij Ormit Talent. Tijdens een kennismakingsgesprek kreeg Smart uitgebreid de kans om hem te leren kennen. De ontmoeting bleek een hit: Smart stemde in met een samenwerking en het project werd gelanceerd!

3

Work in progress

Dankzij zijn eerdere ervaringen als dataconsultant, wist Jeremy precies waar hij moest beginnen. Hij startte met een reeks van interviews om de noden binnen de verscheidene afdelingen te identificeren. Op basis van zijn analyse kwam hij tot de conclusie dat Smart nood had aan een datawarehouse.

4

Data in action

Voor het opzetten van het datawarehouse werkte hij nauw samen met enkele senior BI-consultants en een BI-ontwikkelaar. Jeremy tekende het dimensioneel model en het ETL-proces uit. Aangezien hij zich vlot had ingewerkt in het team en inzicht had in de datanoden, fungeerde hij bovendien als projectcoördinator. Zo organiseerde hij wekelijkse meetings en volgde hij alle development tickets van nabij op.

Het resultaat: Data warehouse is klaar om getoond te worden

Toen het traject na vier maanden op zijn einde liep, was het data warehouse nog in volle opbouw. Smart was tevreden over de evolutie van het project en bood Jeremy een contract aan. Vandaag is hij vast in dienst bij Smart als business intelligent analyst. De coachings en trainingen die hij bij Ormit Talent volgde, past hij nog steeds toe, zoals blijkt uit dit voorbeeld: “Binnenkort presenteer ik het datawarehouse aan de general managers van Smart. De storytelling training komt hier goed van pas. Dankzij de presentatietechnieken die ik heb geleerd, kan ik complexe concepten zoals een datawarehouse veel begrijpelijker en aantrekkelijker voorstellen.”

Geef je bedrijf een data injectie met de DataChiefs van Ormit Talent en ORTEC

Onze data chiefs zijn young potentials met een achtergrond in data. Tijdens een tweejarig traineeship worden ze via bootcamps, training en klantenopdrachten klaargestoomd tot dataspecialisten met sterke human skills. We werken hiervoor in partnership met ORTEC, een autoriteit op het vlak van advanced analytics, IT en businessprocessen.

Getriggerd? Lees ook zeker deze blogs

Ormit Talent trainees

Business case VDFin: Naar slimmere dataverwerking met machine learning

Voor een dataproject deed VDFIN een beroep op een Data Chief van Ormit Talent.

Data trainees voorspellen winnaar Champions League via machine learning (Update April 2022)

Wij grepen de kans aan om onze passie voor data en voetbal te combineren in een ambitieus dataproject: voorspel de winnaar van de Champions League 2021-2022. Wij? Data trainees Jonathan Kemel en Tom Martens, nice to meet you!
Ormit Talent trainee

Waarom data alleen niet genoeg is om succesvol te zijn

Heeft u grip op de impact die de crisis heeft op uw bedrijf? Wat vertellen uw gegevens u? Organisaties die investeren in een datagedreven transformatie hebben een antwoord op deze vragen. Zij zullen succesvol zijn in de toekomst die al is begonnen.

Consultancy zonder nadelen

5 redenen waarom je geen gewone consultant wil (en evenveel redenen waarom je een buitengewone consultant moet inhuren)