|

Ormit Talent’s blog

7 augustus 2023

Word een data-superheld: hoe overtuig je je publiek met data!

Klaar om jouw superkracht los te laten? We staan op het punt jouw geheime wapen te onthullen: het dynamische duo van data visualisatie en storytelling.

12 mei 2023

Data is overal

Terwijl bedrijven graag de kracht van gegevens willen benutten, ligt de werkelijke waarde ervan in individuen die inzichten eruit kunnen halen en deze effectief kunnen communiceren.

5 april 2023

3 redenen waarom data-talenten geen carrièrekeuze kunnen maken

In dit artikel gaan we hier dieper op in en zo hopen jouw keuze voor een eerste data job toch wat makkelijker te maken.

28 februari 2023

Hoe word je een succesvolle Scrum Master met Ormit Talent en BNP Paribas Fortis? 

In deze blog geven we je inzicht in de belangrijkste vaardigheden van een scrum master en een sneak peek van ons trainingsprogramma in samenwerking met BNP Paribas Fortis.

8 december 2022

Geen rugbyspelers. Scrum masters.

Wat is de rol van een scrum master binnen scrum? Om de rol van een scrum master te begrijpen, start je best bij de mindset erachter.

Woman and data
29 november 2022

IT is meer dan nulletjes en ééntjes

Een passie voor IT. Nieuwsgierig omtrent softwareontwikkeling. Met databases als onderdeel van je comfortzone. Veel bedrijven zijn op zoek naar technische talenten zoals jij!

4 november 2022

Human skills waar een data talent niet omheen kan

Een analytische achtergrond en nieuwsgierig naar wat data te bieden heeft? Top! Veel bedrijven zijn op zoek naar talenten zoals jij!

27 oktober 2022

Business- en dataprofessionals in therapie: hoe bekom je een perfect huwelijk?

Hoe beter de wisselwerking tussen je datateam en businessprofessionals, hoe succesvoller je kan werken met data. Ormit Talent schuift met beide partijen aan tafel en geeft tips in hoe je een effectieve samenwerking op poten zet.

28 september 2022

Eerste hulp bij zoektocht naar datatalent: wie is wie?

Het juiste datatalent voor je organisatie? Een scherpe functieomschrijving is key. Ormit Talent belicht de belangrijkste verschillen tussen dataprofielen in een E-book.

13 september 2022

Data science: op de sweet spot tussen wetenschap en business

Aan de slag gaan met je big data? De data scientist weet hoe! Ormit Talent licht toe wat data science is en hoe het je beslissingsproces versterkt.

Ormit Talent groep mensen
23 augustus 2022

Het kloppende hart van data: waarom zijn human skills in data zo belangrijk?

De mogelijkheden van data zijn eindeloos. . Als organisatie is het aanlokkelijk om zoveel mogelijk kennis te verzamelen. Toch biedt dat geen garantie dat je mensen daadwerkelijk met deze inzichten aan de slag gaan. Om die vertaalslag te maken, zijn heel wat human skills nodig.

Jannes Baert Michiel Bonte Knappe Koppen
3 mei 2022

[Podcast] Hoe human skills het verschil kunnen maken in de war for talent

Hoe human skills het verschil kunnen maken in de war for talent: gesprek met Michiel Bonte, Clustermanager Zorg & Onderwijs bij VDAB en Jannes Baert, Talent Development Manager bij Ormit Talent.

Ormit Talent trainee
6 januari 2022

Waarom data alleen niet genoeg is om succesvol te zijn

Heeft u grip op de impact die de crisis heeft op uw bedrijf? Wat vertellen uw gegevens u? Organisaties die investeren in een datagedreven transformatie hebben een antwoord op deze vragen. Zij zullen succesvol zijn in de toekomst die al is begonnen.

5 januari 2022

Data trainees voorspellen winnaar Champions League via machine learning (Update April 2022)

Wij grepen de kans aan om onze passie voor data en voetbal te combineren in een ambitieus dataproject: voorspel de winnaar van de Champions League 2021-2022. Wij? Data trainees Jonathan Kemel en Tom Martens, nice to meet you!