|

Veel gestelde vragen

van jonge talenten

Zoek je naar informatie maar geen idee waar op de website? Je bent op de juiste plaats! Ontdek hieronder de antwoorden op onze veelgestelde vragen. Toch niet wat je zocht? Stel je vraag via WhatsApp!

Op zoek naar een antwoord op je vraag over samenwerken, de vaardigheden van onze talenten, … Contacteer ons ook en bouw mee aan onze FAQ voor bedrijven.

Veel gestelde vragen

Mogen wij onze eigen project kiezen?

Nieuwe rollen en nieuwe organisaties ontdekken. Je skills en talenten ontwikkelen. Het leveren van resultaten. Dat is waar het Ormit Talent traineeship om draait. Samen met de steun van je Talent Development Manager je comfortzone vergroten. Zij zijn dus samen met onze account directors zijn verantwoordelijk voor de project matching. En zoeken hierbij de best mogelijke match. Niet door naar links te swipen maar op basis van je achtergrond, je talenten en je ontwikkelpunten! Als je bij één opdrachtgever een traineeship op maat doet dan worden je projecten samen met deze opdrachtgever gekozen. De matching gebeurt hier op basis van het trajct dat voor jouw traineeship is uitgestippeld.

Kennen wij de opdrachten op voorhand voordat we tekenen?

Alles hangt af van de aanvragen die wij van onze opdrachtgevers krijgen tijdens je traineeship. Dus nee, zelfs wij weten het niet. Als we een verzoek van de opdrachtgever krijgen , dan probeert ons team de best mogelijke match te vinden. Voor alle betrokken partijen: opdrachtgever en trainee. Maar één ding is zeker: Je zal groeien in elk project!

Wat gebeurt er als er geen project beschikbaar is voor mij?

Dit is alleen mogelijk wanneer je voor een traineeship kiest waar je meerdere opdrachtgevers ontmoet. Wanneer je op een project van de opdrachtgever wacht werk je in de tussentijd aan interne projecten, volg je training enz. We houden je zeker aan het werk! Bijkomende bonus: je leert de interne staff nog beter kennen. Maar wees gerust: tijdens je hele traineeship, op project of niet, je blijft voor ons heel speciaal!

Hoeveel opdrachten ga ik krijgen?

De meest gestelde vraag. De gemiddelde duur van een project is 9 maanden. Dat betekent dat je aan ongeveer 2 tot 3 verschillende projecten gaat werken. Misschien zelfs meer. Waarom gemiddeld 9 maanden? Het lijkt lang maar geloof ons, de tijd vliegt! Je hebt wat tijd nodig om de opdrachtgever beter te leren kennen, je weg vinden, je rol ontdekken, … en resultaten op te leveren. We willen dus dat je die tijd hebt en de opdrachtgever wil dat ook!

Wie zijn de Ormit Talent opdrachtgevers/klanten?

We werken samen met grote, vaak internationale bedrijven. Organisaties die op zoek zijn naar jonge talenten die instant impact willen creëren. Talenten zoals jij. Enkele van onze vertrouwde klanten zijn ArcelorMittal, Barry Callebaut, BNP Paribas Fortis, GSK, d’Ieteren, MIVB, Bpost,… Een Ormit Talent traineeship biedt je het beste van twee werelden: meewerken aan projecten bij grote bedrijven EN de bedrijfscultuur ervaren van een kleine organisatie zoals de onze.

Wat voor soort contract? Hoe lang is het contract?

Wij bieden een contract van bepaalde duur aan voor de duur van je traineeship (gemiddeld twee jaar). Maar we bieden ook de basis voor een carrière op lange termijn! Veel van onze trainees besluiten om bij een van onze opdrachtgevers aan de slag te gaan. Sommigen beginnen zelfs bij Ormit Talent voor de lange termijn. En anderen kiezen iets anders. Om je te helpen bij het maken van deze keuze, is er nog loopbaancoaching aan het einde van je traineeship.

Worden wij betaald tijdens de traineeship?

Ja! Ormit Talent biedt een competitief salaris aan met veel (heel veel!) voordelen. Zoals een mobiliteitsbudget of een bedrijfswagen, gsm, maaltijd- en ecocheques, gezondheidsbudget. En natuurlijk veel trainingen en coaching.

Wat als ik de juiste match vind tijdens een project, kan ik blijven?

Het doel is om je traineeship te beëindigen en te genieten van het volledige traject. Dit betekent dat je van bedrijf/afdeling/rol/… kan veranderen. Dit zal je helpen om het meeste te leren en te ontwikkelen. We verwachten dus wel dat je flexibel bent. We vinden het geweldig als je een oogje hebt op een van onze klanten/opdrachtgevers. Als die op het einde van je traineeship nog steeds “top 1” in je hart dan moedigen wij je aan om daar te solliciteren om je carrière daar verder te zetten. Op onze steun kun je rekenen!

Wat gebeurt er na mijn Ormit Talent contract?

Aan het einde van je contract mag je zelf beslissen welke droom je achterna gaat. Dat is het mooie van jouw carrière starten met Ormit Talent. En wij zijn er om je te ondersteunen ! Veel van onze talenten starten bij een van de opdrachtgevers waar ze een match mee voelden. Anderen kiezen een totaal ander pad: freelancer, consultant, een start up,… Sommigen blijven aan boord en krijgen een vast contract als één van onze consultants. Interesse in een traineeship op maat waar we samenwerken met 1 bedrijf? Hun doel is om jou een contract aan te bieden. Het is dus belangrijk dat je gemotiveerd bent om bij dat bedrijf te werken als je solliciteert!

Welke soort trainingen biedt Ormit Talent aan?

De Ormit Talent trainingen zijn nooit zomaar trainingen. Je kan trainingen verwachten in een dierentuin. En praktische oefeningen met acteurs. Leuk en altijd persoonlijk! De onderwerpen die we behandelen zijn altijd gelinkt aan leiderschap en people skills. Communicatie, situationeel leiderschap, change management, team dynamiek, … En ja, we besteden ook aandacht aan je hard skills. We hebben een aantal online modules, experts uit het veld. Nooit een saai moment dus!

Hoeveel training ga ik krijgen/hebben?

Ons ontwikkelingstraject is waar we bekend om staan. En dit wordt aangepast aan elke traineeship. Je kan 20+ dagen training verwachten in people & hard skills. Benieuwd naar de soorten training die we aanbieden? Ontdek het hier.

Hoe is de cultuur bij Ormit Talent?

Ormit Talent is een Best Workplace en wij zijn hier trots op. Wij zijn een jong en dynamisch bedrijf, waar we veel waarde hechten aan feedback en plezier. Daarom is onze slogan “Work smart, get far”. De cultuur van Ormit Talent wordt het best weerspiegelt door onze waarden:

  • Care to dare: we dagen je constant uit maar altijd in een veilige omgeving.
  • Eager to learn: onze focus ligt op jouw ontwikkeling en levenslang leren.
  • Teaming up: we geloven dat co-creatie het recept is voor success. En geef toe, het is veel leuker zo.
  • With a twinkle: we nemen onszelf niet al te serieus

Ga ik training hebben met andere trainees?

Ja! Je volgt de trainingen met je pool. Dit is een groep van trainees die dezelfde coach en hetzelfde ontwikkelingsprogramma hebben. Omdat je alle trainingen samen beleeft en daarnaast ook feedback deelt, merken we dat er sterke connecties ontstaan tussen de trainees in een pool. Vaak worden poolies vrienden voor het leven!

Kun je ons helpen met een werkvergunning?

Dit hangt af van de traineeship en de opdrachtgever waar je gaat werken. Je kan ons altijd contacteren voor meer informatie omtrent een bepaalde traineeship en de mogelijkheden.

Wat voor talenten zoeken jullie?

Wij zijn op zoek naar toekomstige leiders. Talenten die het verschil willen maken. Smart minds met een onverzadigbare/bodemloze nieuwsgierigheid. Go-getters, digitale denkers met een hands-on mentaliteit. Die  leergierig zijn en in staat zijn om te connecteren en te inspireren. Open-minded talenten die op zoek gaan naar feedback en persoonlijke ontwikkeling.

Niet gevonden wat je zocht?

Contacteer ons op WhatsApp en zullen asap antwoorden!