|

Leiderschap in de ogen van jong talent

Clémentine, Arthur, Natanael, Faith en Veronika: vijf jonge talenten met ambitie. Talenten die zichzelf willen ontwikkelen. Impact willen creëren. En bovenal op zoek zijn naar hun eigen rol op de arbeidsmarkt. Elk met hun sterktes. Maar vooral ook met een visie op leiderschap.

Wat verwachten deze future leaders van een leider? Hoe zien ze leiderschap? En waarom is een human leader zo belangrijk?

CEO Thomas De Wulf ging met hen op zoek naar nieuwe inzichten.
Let’s dive in!

 

Wat is leiderschap?

Leiders streven de doelen van een organisatie na en doen dat op hun eigen manier. Ze ontwikkelen een leiderschapsstijl waarmee ze die doelen behalen. Als young potential ben je nog maar net actief op de arbeidsmarkt. Je bent op zoek naar jouw ‘purpose’. Je wil terechtkomen in een organisatie waarin je uitdagingen op je eigen manier tackelt. Maar je zoekt vooral een job waarmee je impact creëert. Je staat dan ook te springen voor een human leader die oog heeft voor jouw eigen persoonlijkheid.

 

 

 

Human leadership, what’s in a name?! 

Een menselijke leider is een leidend kompas voor jonge talenten. Een leider die young potentials op hun gemak stelt. Die hen de ruimte geeft zichzelf te ontwikkelen. Die hen uitdaagt, maar ook de ruimte geeft om fouten te maken. Fouten waar ze in the end uit leren. Een leider die vooral dicht bij hen staat. Een human leader erkent de eigen tekortkomingen. Pakt die gericht aan. Gelooft in elke medewerker. Want dat is waar je écht naar op zoek bent: iemand die jou meeneemt op een tocht naar impact en je niet aan je lot overlaat.

 

De ‘buzz’ rijdt verder

Als young potential worden de woorden ‘zelfontwikkeling’ en ‘growth mindset’ je naar de oren gegooid. Elke vacature staat vol met buzzwoorden die te mooi blijken om waar te zijn. Je bent natuurlijk wél op zoek naar manieren om jezelf te ontwikkelen. Terechtkomen in een onderneming waarin ze in jou geloven is dan ook je grootste droom. Je wil dat die growth mindset zich uit in een leidinggevende die eerst naar zichzelf kijkt en dan pas feedback geeft. Daarvoor heb je nood aan een leider die zich kwetsbaar opstelt en jou motiveert ervoor te gaan. Op die manier krijg je ruimte om je eigen kwaliteiten te ontdekken en groei je volgens je eigen tempo. Je bent echt op zoek naar een leider die jou kansen geeft. Inzichten biedt. Op zoek gaat naar alternatieven als iets te moeilijk blijkt. En dat start bij de eigen persoonlijke groei van de leider. Want zelfkennis is echt wel het begin van alle wijsheid. Zo neem jij makkelijk plaats op de bus met dezelfde bestemming.

 

Balanceren, balanceren, wie het wil die kan het leren …

Ormit Talent trainee

Elk jong talent wil veel verantwoordelijkheid. Nieuwe dingen uittesten, de ruimte om te ontdekken en zelf aan de slag te gaan. Maar met veel verantwoordelijkheid komt ook een grote druk. Het is daarom noodzakelijk dat jouw manager inzichten deelt over jouw dagelijks werkt en je stuurt waar nodig. Want je kan echt niet alles alleen. Zoek samen naar de balans tussen verantwoordelijkheid en opvolging. Door je te omringen met leidinggevenden en collega’s waar je gerichte feedback aan kan vragen, leer je het meest bij.

Ik, ik, ik? Dat kan anders!

Veel leiders horen zichzelf graag bezig. Zij hebben dé kennis en expertise in huis die iedereen nodig heeft. Maar leidinggevenden nemen soms beslissingen waar niet iedereen mee akkoord gaat. En dat vaak zonder het zelf te beseffen. Als jong talent vorm jij jouw eigen mening, waardoor je uiteraard wil dat leiders jouw mening appreciëren. Daarom is het belangrijk dat leiders vandaag inzetten op een open communicatiestijl vol transparantie. Jonge talenten verwachten een platform voor feedback, zodat ze genomen beslissingen begrijpen. Leiders moeten daarom hun ego even aan de kant zetten en hun olifantenhuid uittrekken. Feedback vragen op beslissingen en vertrouwen opwekken door in dialoog te gaan, zijn in dat geval de perfecte acties.

Feedback, zelfbewustzijn, maar vooral menselijkheid

Meeting

En ja, leiders hebben elk hun eigen manier van leidinggeven. Aan jou dus om op zoek te gaan naar een leidinggevende waar je een klik mee hebt. Een leidinggevende die inzet op human leadership. En zich bewust is van het eigen kunnen. Misschien ben jij wel een future leader die op zoek is naar een eigen leiderschapsstijl? Ga dus op zoek naar een onderneming waarin het managementteam openstaat voor feedback. En waar jij als young potential écht het verschil kan maken.

 

 

Wil je meer weten over de visie van Ormit Talent op leiderschap?