|

Ormit Talent’s blog

11 april 2024

Beyond the salary game

Ontdek hoe je talent van Generatie Z kunt behouden door persoonlijke groei te prioriteren, een gevoel van verbondenheid te bevorderen en trots op projecten te stimuleren.

11 april 2024

Wil Generatie Z te snel te veel?

Het balanceren van de ambitie van Generatie Z met de behoefte aan geduld en groei op de werkplek levert uitdagingen op. Ontdek praktische inzichten over het managen van Generatie Z.

11 april 2024

Sneakers, piercings en geen meetings voor 10 uur ’s ochtends

Ontdek de veranderende dynamiek op de werkplek, aangedreven door Generatie Z. Hier zijn 5 manieren waarop Generatie Z de traditionele normen uitdaagt.

13 december 2023

Stress spelled backwards is dessert? Niet voor mij!

Ontdek de reis van Virginie van stress naar veerkracht. En leer meer over onze training “Stress als vriend” voor jong talent.

7 december 2023

Talent begeleiden : 5 tips voor effectief leiderschap

Managers worstelen met het balanceren van projecten, deadlines en people management. Lees onze 5 tips om als manager die balans te vinden.

24 oktober 2023

Hoe anticiperen op de komende veranderingen op de Belgische arbeidsmarkt? 

Afgelopen mei verscheen het tweejaarlijkse rapport Future of Jobs, uitgevoerd door het World Economic Forum (WEF). Het rapport gaat in op hoe werkgevers verwachten dat jobs en de benodigde vaardigheden om succesvol te zijn zich de komende vijf jaar zullen ontwikkelen.

25 september 2023

Jonge talenten en hun stressfactoren bij het kiezen van hun eerste job

n dit artikel zullen we dieper ingaan op de stressfactoren waarmee jong talent wordt geconfronteerd bij het kiezen van hun eerste job. Dus lees verder en ontdek enkele van onze tips om je stress te verminderen.

13 september 2023

Talent Development Manager Joke over talenten

Bij Ormit Talent geloven we dat er een voordeel is door talent in te zetten. In deze blog vind je meer insights over Talent Development Manager Joke over talenten.

30 augustus 2023

Generatie-synergie: Succesvol samenwerken met Gen X

Samenwerken met Gen X kan uitdagend zijn voor jong talent. Ontdek met deze 5 tips hoe je effectief kunt samenwerken en de generatiekloof kunt overbruggen.

30 augustus 2023

Gen Z in je team: wat je moet weten

Werkomgevingen voor gen Z en gen X liggen ver uit elkaar. Ontdek hoe je vlot kunt samenwerken met Gen Z met deze 5 waardevolle tips!

8 augustus 2023

De druk van de eerste job: tips & tricks van een trainee

In dit artikel vind je enkele tips die Valentine graag had ontvangen toen ze LinkedIn opende om haar eerste job te zoeken.

7 augustus 2023

Word een data-superheld: hoe overtuig je je publiek met data!

Klaar om jouw superkracht los te laten? We staan op het punt jouw geheime wapen te onthullen: het dynamische duo van data visualisatie en storytelling.

1 juni 2023

Investeren in jong talent: een strategie voor succes

Jonge talenten erkennen, aantrekken én inzetten in je team is essentieel om de concurrentie voor te blijven. Waar ligt de kracht van jonge talenten nu echt?

12 mei 2023

Data is overal

Terwijl bedrijven graag de kracht van gegevens willen benutten, ligt de werkelijke waarde ervan in individuen die inzichten eruit kunnen halen en deze effectief kunnen communiceren.

5 april 2023

3 redenen waarom data-talenten geen carrièrekeuze kunnen maken

In dit artikel gaan we hier dieper op in en zo hopen jouw keuze voor een eerste data job toch wat makkelijker te maken.

3 april 2023

Wat is talentontwikkeling?

Waarom is talentontwikkeling belangrijk voor organisaties? Wie is ervoor verantwoordelijk en welke vormen van talentontwikkeling bestaan er?

28 februari 2023

Hoe word je een succesvolle Scrum Master met Ormit Talent en BNP Paribas Fortis? 

In deze blog geven we je inzicht in de belangrijkste vaardigheden van een scrum master en een sneak peek van ons trainingsprogramma in samenwerking met BNP Paribas Fortis.

22 februari 2023

Talentontwikkeling van future leaders bij Ormit Talent

Organisaties en talenten hebben nood aan een beleid voor talent development. Let’s take a deepdive in de aanpak van Ormit Talent.

16 december 2022

Wat betekent persoonlijk leiderschap voor jou?

Deel 2: persoonlijk leiderschap. We vroegen aan enkele trainees en een leidinggevende wat persoonlijk leiderschap voor hen betekent.

16 december 2022

Wat betekent leiderschap voor jou?

Deel 1: leiderschap. We vroegen aan enkele trainees en een manager wat leiderschap voor hen betekent.

8 december 2022

Geen rugbyspelers. Scrum masters.

Wat is de rol van een scrum master binnen scrum? Om de rol van een scrum master te begrijpen, start je best bij de mindset erachter.

Woman and data
29 november 2022

IT is meer dan nulletjes en ééntjes

Een passie voor IT. Nieuwsgierig omtrent softwareontwikkeling. Met databases als onderdeel van je comfortzone. Veel bedrijven zijn op zoek naar technische talenten zoals jij!

18 november 2022

Wat hebben een dode kat en het rekruteren van top talent gemeen?

Ormit Talent rekruteert jaarlijks een vijftigtal jonge, ambitieuze talenten. Hiervoor ontwikkelden wij een uniek selectieproces. Ontdek hier onze succesformule.

Ormit Talent trainees
7 november 2022

De war for talent: 4 opvallende evoluties

Hoe moet ik met mijn organisatie inspelen op de war for talent? Download hier gratis onze tips en pas jouw strategie moeiteloos aan de veranderende job markt aan!

7 november 2022

Boeien en binden van talent: zo pak je het aan

Verhoog de retentiegraad en oogst op de inspanningen van jong talent. Vijf actie-assen om jonge talenten aan je te binden.

4 november 2022

Human skills waar een data talent niet omheen kan

Een analytische achtergrond en nieuwsgierig naar wat data te bieden heeft? Top! Veel bedrijven zijn op zoek naar talenten zoals jij!

27 oktober 2022

Business- en dataprofessionals in therapie: hoe bekom je een perfect huwelijk?

Hoe beter de wisselwerking tussen je datateam en businessprofessionals, hoe succesvoller je kan werken met data. Ormit Talent schuift met beide partijen aan tafel en geeft tips in hoe je een effectieve samenwerking op poten zet.

12 oktober 2022

Leiderschap in de ogen van jong talent

CEO Thomas De Wulf ging in gesprek met vijf jonge, ambitieuze talenten. Wat verwachten deze future leaders van een leider en hoe zien ze leiderschap? Let’s dive in!

4 oktober 2022

Soorten traineeships

Een traineeship is echt de ideale formule om je carrière een goeie start te geven. Om jou te helpen je perfecte match te vinden, hebben we de belangrijkste series in de wereld van traineeships voor jou opgelijst.

28 september 2022

Eerste hulp bij zoektocht naar datatalent: wie is wie?

Het juiste datatalent voor je organisatie? Een scherpe functieomschrijving is key. Ormit Talent belicht de belangrijkste verschillen tussen dataprofielen in een E-book.

27 september 2022

Waarom een Ormit Talent traineeship uniek is

Zo zijn we ervan overtuigd dat Ormit Talent echt een speciale werkomgeving is. Door onze waarden maken we het verschil. Wil jij ook die Ormit Talent ervaring hebben?

13 september 2022

Data science: op de sweet spot tussen wetenschap en business

Aan de slag gaan met je big data? De data scientist weet hoe! Ormit Talent licht toe wat data science is en hoe het je beslissingsproces versterkt.

12 september 2022

Hoe gebruiken we ons leiderschapsmodel in de praktijk?

Onze visie rond leiderschap vertaalden we in 5 bouwstenen. Ontdek hoe we dit model zelf toepassen.

30 augustus 2022

Wat is een traineeship

Ontdek hier in 1, 2, 3 wat een traineeship precies inhoudt. Misschien is het ook wel iets voor jou.

Ormit Talent groep mensen
23 augustus 2022

Het kloppende hart van data: waarom zijn human skills in data zo belangrijk?

De mogelijkheden van data zijn eindeloos. . Als organisatie is het aanlokkelijk om zoveel mogelijk kennis te verzamelen. Toch biedt dat geen garantie dat je mensen daadwerkelijk met deze inzichten aan de slag gaan. Om die vertaalslag te maken, zijn heel wat human skills nodig.

12 augustus 2022

Multinational of start-up? Die keuze is aan jou!

Een job in een multinational of een start-up? Wij hebben de belangrijkste kenmerken op een rijtje gezet om je te helpen bij jouw beslissing!

5 augustus 2022

Van student naar professional. 5 tips over hoe je deze overgang succesvol maakt.

De eerste stappen in de professionele wereld zijn niet altijd even comfortabel. Wij hebben 5 tips om jong talent hierin te ondersteunen.

18 juli 2022

De voordelen van een Ormit Talent traineeship

Een Ormit Talent traineeship is de beste keuze aan het begin van je carrière. Waarom? Ontdek onze 5 onderscheidende factoren.

24 juni 2022

Aantrekkelijker worden op de arbeidsmarkt? Enkele tips!

De arbeidsmarkt is krap. Het is lastig om de juiste medewerkers te vinden én te behouden. Want net zoals jou zijn andere bedrijven op zoek naar identieke profielen, waardoor iedereen in dezelfde vijver vist. Hoe profileer je je als een aantrekkelijke werkgever waar jonge talenten met plezier hun cv naar opsturen? Enkele tips!

SOS Talent
31 mei 2022

Hulp gezocht! 6 manieren om jong talent te vinden

Jouw bedrijf zoekt dringend talent om je team te versterken op korte of lange termijn. Ontdek hier 6 manieren om jong talent te strikken.

Ormit Talent viewpoint
24 mei 2022

Een traineeship lanceren? Maak impact met een Ormit Talent.

Nieuwe medewerkers die impact maken, komen niet zomaar aankloppen. Ormit Talent heeft alles in huis om jong talent aan te trekken dat verandering brengt binnen jouw organisatie.

Do's and don'ts persoonlijkheidstesten
23 mei 2022

Do’s and don’ts bij het gebruik van persoonlijkheidstesten

Persoonlijkheidsvragenlijsten hebben verschillende doeleinden. Uit ervaring met meer dan 500 jonge talenten zetten we vier voordelen in de kijker.

Ormit Talent
12 mei 2022

4 tips om jong talent te ondersteunen 

Leiding geven aan jonge talenten is niet evident. Met de juiste begeleiding en uitdaging geef je jonge talenten alle kansen om een meerwaarde te zijn binnen jouw organisatie.

Jannes Baert Michiel Bonte Knappe Koppen
3 mei 2022

[Podcast] Hoe human skills het verschil kunnen maken in de war for talent

Hoe human skills het verschil kunnen maken in de war for talent: gesprek met Michiel Bonte, Clustermanager Zorg & Onderwijs bij VDAB en Jannes Baert, Talent Development Manager bij Ormit Talent.

Ormit Talent Trainees in meeting
21 april 2022

Waarom onervaren talent goed is voor je organisatie

Jonge, onervaren starters presteren vaak beter dan jouw huidige, ervaren collega’s. Benieuwd waarom onervaren trainees zo succesvol zijn? Ontdek het hier

11 april 2022

Investeer in talent. Van structurele inhuur naar talent pipeline. 

Veranderingen gaan snel. Jouw organisatie wil vooruit. Op zoek naar die ene data analist, data scientist, data engineer, securityspecialist, projectondersteuner, digital marketeer of product owner? Wij vinden ze voor je.

Ontwikkel talent
7 april 2022

Routine houdt goede beslissingen tegen: hoe kan ik dat voorkomen?

Als ervaren rot is het soms slim om deze ‘rookie smart’ mentaliteit aan te nemen en jouw automatische piloot even uit te schakelen. Maar wat is deze mindset en hoe kan je situaties die routine zijn geworden met een andere blik bekijken?  

23 maart 2022

De kracht van omgekeerd mentorschap 

Jonge starters brengen nieuwe vaardigheden en expertise mee. Ze bieden frisse perspectieven waar jij en andere gevestigde collega’s hun voordeel mee kunnen doen. Omgekeerd mentorschap speelt een cruciale rol in het uitwisselen van deze kennis. 

Trainee in an online meeting
2 maart 2022

Clash of the ships: stage vs traineeship

Een traineeship of een stage? Beide lijken hetzelfde, maar ze zijn totaal anders. Ontdek hier waarin.

Ormit Talent trainees
6 januari 2022

Persbericht

Ormit Talent zet in op het ontwikkelen en binden van een nieuwe generatie ‘special ones’ 

Ormit Talent trainee
6 januari 2022

Waarom data alleen niet genoeg is om succesvol te zijn

Heeft u grip op de impact die de crisis heeft op uw bedrijf? Wat vertellen uw gegevens u? Organisaties die investeren in een datagedreven transformatie hebben een antwoord op deze vragen. Zij zullen succesvol zijn in de toekomst die al is begonnen.

6 januari 2022

Consultancy zonder nadelen

5 redenen waarom je geen gewone consultant wil (en evenveel redenen waarom je een buitengewone consultant moet inhuren)

Ormit Talent brainstormen
6 januari 2022

Hoe kunnen we de bank zijn voor een wereld in verandering – en dat zo houden?

BNP Paribas Fortis is, om hun baseline te citeren, een bank voor een wereld in verandering. Vandaag lijkt die veranderende wereld meer op een kogeltrein die verankerd zit op een rollercoasterbaan. Het is fintech, techfin, blockchain en disruptie aan alle kanten. Zij rekenen op de talenten van Ormit Talent voor een frisse kijk op de zaken.

5 januari 2022

Data trainees voorspellen winnaar Champions League via machine learning (Update April 2022)

Wij grepen de kans aan om onze passie voor data en voetbal te combineren in een ambitieus dataproject: voorspel de winnaar van de Champions League 2021-2022. Wij? Data trainees Jonathan Kemel en Tom Martens, nice to meet you!

Meeting
5 januari 2022

De geheime ingrediënten voor een succesvolle soft-skill training

Hebben uw trainingen wel impact? Als u mensen zou vragen wat ze zich twee weken later herinneren, wat zouden ze dan zeggen? En als u hun gedrag zou observeren, zou u dan veranderingen zien? Hier zijn de 4 elementen die volgens ons nodig zijn om echte leermomenten te creëren die blijven hangen.

Ormit Talent Trainees in meeting
5 januari 2022

Leren en ontwikkelen in uw organisatie: Doe-het-zelf of rondkijken?

Als het op leren en ontwikkelen aankomt, duikt het klassieke dilemma op: geven we zelf training of moeten we een beroep doen op een externe partner? We hebben een aantal voor- en nadelen op een rijtje gezet, zodat u een betere beslissing kunt nemen!