|

Ormit Talent’s blog

28 september 2022

Eerste hulp bij zoektocht naar datatalent: wie is wie?

Het juiste datatalent voor je organisatie? Een scherpe functieomschrijving is key. Ormit Talent belicht de belangrijkste verschillen tussen dataprofielen in een E-book.

27 september 2022

Waarom een Ormit Talent traineeship uniek is

Zo zijn we ervan overtuigd dat Ormit Talent echt een speciale werkomgeving is. Onze waarden tonen aan hoe uniek we zijn. En hoe uniek en speciaal we jou vinden. Door onze waarden maken we het verschil. Wil jij ook die Ormit Talent ervaring hebben?

13 september 2022

Data science: op de sweet spot tussen wetenschap en business

Aan de slag gaan met je big data? De data scientist weet hoe! Ormit Talent licht toe wat data science is en hoe het je beslissingsproces versterkt.

12 september 2022

Hoe gebruiken we ons leiderschapsmodel in de praktijk?

Een succesvolle onderneming stimuleert, ontwikkelt en voedt leidershap. Dat vraagt dus ook om een goede visie op leiderschap. Bij Ormit Talent hebben we zo een duidelijke visie, gebaseerd op onze jarenlange expertise. Een visie die we vertaald hebben in een model. Dat model bestaat uit 5 bouwstenen: Kennis van zaken hebben, Verbinding maken, Processen beheren, en Think & act outside-in. Met Persoonlijk leiderschap als 5de element, dat alle andere bouwstenen verbindt. Maar hoe gebruiken we dat model concreet?

30 augustus 2022

Wat is een traineeship

“En, wat ga je nu doen?” Vind je het antwoord op die vraag ook niet zo eenvoudig? Wel, dat is normaal. Maar wij hebben misschien wel een oplossing. Heb je al eens gedacht aan een traineeship? Ontdek hier in 1, 2, 3 wat een traineeship precies inhoudt. Misschien is het ook wel iets voor jou.

Ormit Talent groep mensen
23 augustus 2022

Het kloppende hart van data: waarom zijn human skills in data zo belangrijk?

De mogelijkheden van data zijn eindeloos. . Als organisatie is het aanlokkelijk om zoveel mogelijk kennis te verzamelen. Toch biedt dat geen garantie dat je mensen daadwerkelijk met deze inzichten aan de slag gaan. Om die vertaalslag te maken, zijn heel wat human skills nodig.

12 augustus 2022

Multinational of start-up? Die keuze is aan jou!

Een job in een multinational of een start-up? Wij hebben de belangrijkste kenmerken op een rijtje gezet om je te helpen bij jouw beslissing!

5 augustus 2022

Van student naar professional. 5 tips over hoe je deze overgang succesvol maakt.

De eerste stappen in de professionele wereld zijn niet altijd even comfortabel. Wij hebben 5 tips om jong talent te ondersteunen om de overgang van student naar professional tot een succes te maken.

18 juli 2022

De voordelen van een Ormit Talent traineeship

Een Ormit Talent traineeship is de beste keuze aan het begin van je carrière. Waarom? Ontdek onze 5 onderscheidende factoren.

24 juni 2022

Aantrekkelijker worden op de arbeidsmarkt? Enkele tips!

De arbeidsmarkt is krap. Het is lastig om de juiste medewerkers te vinden én te behouden. Want net zoals jou zijn andere bedrijven op zoek naar identieke profielen, waardoor iedereen in dezelfde vijver vist. Hoe profileer je je als een aantrekkelijke werkgever waar jonge talenten met plezier hun cv naar opsturen? Enkele tips!

SOS Talent
31 mei 2022

Hulp gezocht! 6 manieren om jong talent te vinden

Jouw bedrijf zoekt dringend talent om je team te versterken op korte of lange termijn. Ontdek hier 6 manieren om jong talent te strikken.

Ormit Talent viewpoint
24 mei 2022

Op zoek naar nieuwe medewerkers? Maak impact met een Ormit Talent.

Nieuwe medewerkers die impact maken, komen niet zomaar aankloppen. Ormit Talent heeft alles in huis om jong talent aan te trekken dat verandering brengt binnen jouw organisatie.

Do's and don'ts persoonlijkheidstesten
23 mei 2022

Do’s and don’ts bij het gebruik van persoonlijkheidstesten

Persoonlijkheidsvragenlijsten hebben verschillende doeleinden. Uit ervaring met meer dan 500 jonge talenten zetten we vier voordelen in de kijker.

Ormit Talent
12 mei 2022

4 tips om jong talent te ondersteunen 

Leiding geven aan jonge talenten is niet evident. Met de juiste begeleiding en uitdaging geef je jonge talenten alle kansen om een meerwaarde te zijn binnen jouw organisatie.

Jannes Baert Michiel Bonte Knappe Koppen
3 mei 2022

[Podcast] Hoe human skills het verschil kunnen maken in de war for talent

Hoe human skills het verschil kunnen maken in de war for talent: gesprek met Michiel Bonte, Clustermanager Zorg & Onderwijs bij VDAB en Jannes Baert, Talent Development Manager bij Ormit Talent.

Ormit Talent Trainees in meeting
21 april 2022

Waarom onervaren talent goed is voor je organisatie

Jonge, onervaren starters presteren vaak beter dan jouw huidige, ervaren collega’s. Benieuwd waarom onervaren trainees zo succesvol zijn? Ontdek het hier

11 april 2022

Investeer in talent. Van structurele inhuur naar talent pipeline. 

Veranderingen gaan snel. Jouw organisatie wil vooruit. Op zoek naar die ene data analist, data scientist, data engineer, securityspecialist, projectondersteuner, digital marketeer of product owner? Wij vinden ze voor je.

Discover
Ontwikkel talent
7 april 2022

Routine houdt goede beslissingen tegen: hoe kan ik dat voorkomen?

Als ervaren rot is het soms slim om deze ‘rookie smart’ mentaliteit aan te nemen en jouw automatische piloot even uit te schakelen. Maar wat is deze mindset en hoe kan je situaties die routine zijn geworden met een andere blik bekijken?  

Presentation by trainees
23 maart 2022

Is performance coaching jouw ding?

Ontdek waarom performance coaching het soort coaching zou kunnen zijn dat je nodig hebt! Download de 10 belangrijkste voordelen van performance coaching. Weet je nog niet precies wat performance coaching inhoudt: we leggen het uit in dit artikel.

23 maart 2022

De kracht van omgekeerd mentorschap 

Jonge starters brengen nieuwe vaardigheden en expertise mee. Ze bieden frisse perspectieven waar jij en andere gevestigde collega’s hun voordeel mee kunnen doen. Omgekeerd mentorschap speelt een cruciale rol in het uitwisselen van deze kennis. 

Trainee in an online meeting
2 maart 2022

Clash of the ships: stage vs traineeship

Een traineeship en een stage: het blijft toch appelen met peren vergelijken. Ze zijn misschien wel verre familie ergens, maar daar houdt de band dan ook op. Het ene traineeship is ook het andere niet. En dat geldt ook voor stages. Bang om de verkeerde keuze te maken? Deze tips helpen je kiezen zonder te verliezen!

Ormit Talent trainees
6 januari 2022

Persbericht

Ormit Talent zet in op het ontwikkelen en binden van een nieuwe generatie ‘special ones’ 

Ormit Talent trainee
6 januari 2022

Waarom data alleen niet genoeg is om succesvol te zijn

Heeft u grip op de impact die de crisis heeft op uw bedrijf? Wat vertellen uw gegevens u? Organisaties die investeren in een datagedreven transformatie hebben een antwoord op deze vragen. Zij zullen succesvol zijn in de toekomst die al is begonnen.

6 januari 2022

Consultancy zonder nadelen

5 redenen waarom je geen gewone consultant wil (en evenveel redenen waarom je een buitengewone consultant moet inhuren)

Ormit Talent brainstormen
6 januari 2022

Hoe kunnen we de bank zijn voor een wereld in verandering – en dat zo houden?

BNP Paribas Fortis is, om hun baseline te citeren, een bank voor een wereld in verandering. Vandaag lijkt die veranderende wereld meer op een kogeltrein die verankerd zit op een rollercoasterbaan. Het is fintech, techfin, blockchain en disruptie aan alle kanten. Zij rekenen op de talenten van Ormit Talent voor een frisse kijk op de zaken.

5 januari 2022

Data trainees voorspellen winnaar Champions League via machine learning (Update April 2022)

Wij grepen de kans aan om onze passie voor data en voetbal te combineren in een ambitieus dataproject: voorspel de winnaar van de Champions League 2021-2022. Wij? Data trainees Jonathan Kemel en Tom Martens, nice to meet you!

Meeting
5 januari 2022

De geheime ingrediënten voor een succesvolle soft-skill training

Hebben uw trainingen wel impact? Als u mensen zou vragen wat ze zich twee weken later herinneren, wat zouden ze dan zeggen? En als u hun gedrag zou observeren, zou u dan veranderingen zien? Hier zijn de 4 elementen die volgens ons nodig zijn om echte leermomenten te creëren die blijven hangen.

Ormit Talent Trainees in meeting
5 januari 2022

Leren en ontwikkelen in uw organisatie: Doe-het-zelf of rondkijken?

Als het op leren en ontwikkelen aankomt, duikt het klassieke dilemma op: geven we zelf training of moeten we een beroep doen op een externe partner? We hebben een aantal voor- en nadelen op een rijtje gezet, zodat u een betere beslissing kunt nemen!