|

Talent Development Manager Joke over talenten 

Je studies zitten erop of je bent ze aan het afronden. Wat nu?

 

Dan denk je waarschijnlijk: ik ga op zoek naar een interessante job. Maar hoe vind je die? En wat is een interessante job? Is het de inhoud die telt, hoeveel hard skills je kan bijleren, is het een inspirerende manager van wie je veel kan leren? Of is het een job in een interessant bedrijf waar aandacht is voor jouw talenten? Met een baas die jouw talent ziet en jou de kans geeft om jouw talenten in te zetten? Bij Ormit Talent geloven we dat dit laatste heel belangrijk is om je goed te voelen in je job. En daar staan we niet alleen in.

Het voordeel van inzetten op jouw talent

 

Onderzoek wijst uit dat bedrijven waar mensen hun talenten kunnen inzetten 38 % meer kans hebben op hogere verkoops- of productiecijfers en 45% meer kans op hogere klantentevredenheid en -binding.

Dus alvast goed nieuws voor de bedrijven. Wat ben jij daar dan mee? Ik heb nog meer goed nieuws. Als werknemers kunnen doen waar ze goed in zijn en daarvoor gewaardeerd worden, neemt hun zelfvertrouwen toe, ervaren ze een groter gevoel van well-being, neemt hun veerkracht en weerbaarheid toe en hebben ze minder neiging om al snel weer naar de volgende job uit te kijken.

Als je je talenten kan inzetten, zul je met plezier en met een mooie productiviteit kunnen werken: de tijd vliegt, je gaat ’s avonds fysiek moe maar mentaal opgeladen naar huis, je groeit als professional en je wordt gezien en gewaardeerd.

Overtuigend toch?

Wat zijn mijn talenten dan?

 

Maar, zul je denken, hoe weet ik nu, als startende professional, wat mijn talenten zijn? Het is eigen aan talenten dat ze voor de eigenaar ervan niet zo duidelijk naar voor komen. Het inzetten van je talenten gaat vanzelf, het kost je geen moeite, ze zijn er misschien altijd al geweest, je bent het gewoon. Het is maar wanneer anderen je erop wijzen dat je toch wel echt goed of sterk in iets bent, dat er misschien een belletje gaat rinkelen. Of misschien valt het op dat anderen dat precies niet hebben. Of je gaat expliciet op zoek naar je talenten. Dat is precies waar we bij Ormit Talent een traineeship mee beginnen. Want pas wanneer je weet wat je talenten zijn, kun je ze bewuster gaan inzetten en de positieve gevolgen ervan ook gaan voelen.

Bij Ormit Talent kiezen we voor onze talenten

 

Het model dat we hiervoor gebruiken is Kiezen voor je talent’ van Luk Dewulf. Toen ik daarmee werkte in mijn loopbaancoaching praktijk en zag hoe dit telkens weer veel herkenning bracht en mijn coaches gingen glunderen door het benoemd zien van hun talenten, glunderde ook ik. Het is bovendien een model met heel leuke termen, denk maar aan ideeënfontein, bezige bij, kennisspons, herkauwer, bruggenbouwer, foutenspeurneus enz. Dit inspireerde mij om dit model bij mijn Ormit Talent collega’s te introduceren. Enkele jaren en workshops verder, zijn naast de trainees ook de stafleden door het talentenbad gegaan. Fun verzekerd!

Nieuwsgierig naar je eigen talenten?

Dan is een traineeship bij Ormit Talent misschien wel een match voor jou! Hier gaan we twee jaar intensief met je talenten aan de slag. Kan je niet wachten? Ga dan zelf aan de slag met onze oefenfiche!

En wat als ik een idee heb van mijn talenten?

Dan is het tijd voor de vertaling naar je dagdagelijkse professionele context.

Hoe? Dat leggen we je graag uit met wat voorbeelden:

Talent als kind

Kon jij als kind mooi tekenen?

Kon jij goed toneeltje spelen?

Had jij veel fantasie en kwam je altijd met leuke ideeën voor spelletjes of uitstapjes?

➡️ Professionele vertaling

➡️ Mooie presentaties maken

➡️ Inspirerend presenteren

➡️ Ga brainstormen met je collega’s over hoe jullie de producten of processen kunnen verbeteren. Of organiseer een leuke team activiteit of after work