|

Wat is een traineeship?

Je bent er (bijna). Dat diploma is op zak of ligt op zijn minst binnen handbereik. Voortdurend krijg je ook de vraag: “En, wat ga je nu doen?” Vind je het antwoord op die vraag ook niet zo eenvoudig? Wel, dat is normaal. Maar wij hebben misschien wel een oplossing. Heb je al eens gedacht aan een traineeship?

Ontdek hier in 1, 2, 3 wat een traineeship precies inhoudt. Misschien is het ook wel iets voor jou.

01

Een traineeship is een betaalde job

In de basis is de definitie van een traineeship eigenlijk simpel: een junior functie waarbij het werken wordt gecombineerd met een ontwikkelprogramma. De duur van zo een traject varieert per bedrijf. Het kan drie maanden tot drie jaar in beslag nemen. Voorwaarde is dat het een vooraf duidelijk vastgelegde periode is.

Een traineeship is dus, in tegenstelling tot de meeste stages, een echte job. Er is een contract, een arbeidsreglement, … En gelukkig ook een loon. Je wordt dus betaald om te leren. Ideaal!

 

 

 

 

02

Een traineeship is een leerschool

Een traineeship is een bewezen formule voor de start van een succesvolle carrière. Het biedt de mogelijkheid in korte tijd veel te leren. Over jezelf, een werkomgeving en een werkgever.

Natuurlijk weet je al veel. Wat je aan de universiteit of hogeschool hebt geleerd is super waardevol. Maar het is theorie. Via een traineeship krijg je de kans om die theorie in de praktijk om te zetten. Maar daar blijft het niet bij. Bedrijven die traineeships aanbieden besteden 10 tot 15% van de tijd aan ontwikkeling. Die ontwikkeling bestaat uit kennis- en vaardigheidstrainingen. Bootcamps, crash courses, development tracks, … Bedrijven gebruiken deze termen om hun intensieve trainingen te benoemen. Ze zijn dan ook heel erg verschillend van de soms saaie cursussen die je tot nu toe hebt gekregen.

03

Een traineeship is een goede voorbereiding

Een traineeship is écht een goede voorbereiding. Maar waarvoor juist? Grote bedrijven en overheden gebruiken traineeships om jonge talenten zoals jij te ontdekken en aan te werven. Tijdens het traineeship gaan ze jou ontwikkelen tot manager of specialist. Je leert er het figuurlijke klappen van de zweep kennen. En je kan er een netwerk uitbouwen. Aan het eind van de rit wacht meestal een job. Een functie binnen die afdeling waar jij de meeste energie van krijgt. En waar je natuurlijk ook voor het bedrijf de meeste meerwaarde kan bieden.

Heb je helemaal nog geen idee waar je voor wil gaan? Er zijn ook traineeships die een meer algemene insteek hebben Ze zijn vaak niet gelinkt aan een bedrijf. De organisatoren van deze traineeships werven je aan en gaan bij hun klanten opzoek naar opdrachten die bij jou passen. Soms omdat je de ideale voorkennis hebt. Vaak omdat het je echt buiten je comfortzone brengt. In dit soort traineeships krijg je echt de kans om nieuwe werelden te ontdekken. Verschillende functies, verschillende bedrijfsculturen. En zo ontdek je misschien echt wat het beste bij jou past.

 

Zin gekregen in een traineeship? Lees ook nog even hoe je een top traineeship kan herkennen. En dan ben je helemaal klaar om je keuze te maken. Misschien wel een keuze voor Ormit Talent?