|

Case VDFin: Naar slimmere dataverwerking met machine learning

Ieder bedrijf verzamelt dagelijks heel wat data en kent het belang van een uitgewerkte database. Maar hoe maak je die data nu toegankelijk en werkbaar voor elke werknemer?

Met de golden combo van de juiste dataskills en datatools. En ook de human touch kan daarbij niet ontbreken. Volkswagen D’Ieteren Finance (VDFIN) tilde hun dataverwerking naar een hoger niveau met het traineeship voor jong datatalent van Ormit Talent.

De klant: Volkswagen D’Ieteren Finance

VDFIN is een mobiliteitspartner voor bedrijven en particulieren. Zo bieden ze onder meer een breed gamma aan leasingwagens aan en hebben ze een mobiliteitsdienst voor elektrische- en plug-in hybride voertuntwikkel een Power BI dashboard m.b.v. machine learning.

De opdracht: Ontwikkel een Power BI dashboard m.b.v. machine learning

Om een accurate prijs voor hun gebruikte voertuigen te bepalen, wilde VDFIN werken met machine learning. Dit is een slimme vorm van data-analyse waarbij alle verwerkte data wordt aangewend om systemen beter te laten presteren. De opdracht bestond eruit een Power BI dashboard te ontwikkelen dat prijsmanagers helpt om de juiste prijzen in te schatten. In tweede instantie was er nood aan een dashboard dat de verschillende KPI’s van alle departementen binnen het Used Cars Center bijhield. VDFIN zocht dus een datatalent met kennis van machine learning dat tijdelijk hun team kon versterken.

Onze aanpak

1

Let’s talk about you

Tijdens een verkennend gesprek brachten we de noden van VDFIN uitgebreid in kaart. Wat voor dataprofiel zoekt de klant? Hoe werken ze? Wat zijn hun verwachtingen? Die info was voor Ormit Talent essentieel om het juiste talent aan deze opdracht te matchen.

2

Meet & greet your datatalent

Na een uitvoerige screening van onze talentpool kwamen we uit bij Jeremy, een young potential met doorgedreven dataskills. We planden een intakegesprek met VDFIN in en stelden hem aan hen voor. De klant kreeg de kans om vragen te stellen aan Jeremy en gaf zijn finale goedkeuring voor de samenwerking.

3

Work in progress

Gedurende het hele traject maakte Jeremy volwaardig deel uit van het VDFIN-team. Om te weten welke databronnen de prijsmanagers raadpleegden, startte hij met uitvoerige observaties. Die inzichten gebruikte hij als leidraad bij de ontwikkeling van de algoritmes en het dashboard. Jeremy kreeg in het kader van zijn personal development een maandelijkse training. Op die manier kon vlot worden bijgestuurd waar nodig en werkte hij precies volgens de verwachtingen van VDFIN.

4

Data in action

Zodra het dashboard up and running was, instrueerde Jeremy een nieuwe medewerker van VDFIN in het gebruik ervan. Deze overdracht liet VDFIN toe zelfstandig met hun data aan de slag te gaan en updates door te voeren. Nadien volgde nog een evaluatiegesprek met de klant en werd hij voorbereid op zijn volgende dataproject.

Het resultaat: Een brug tussen pricing data en pricing managers

Het dashboard was na enkele maanden volledig operationeel. Dankzij de frisse inbreng van Jeremy kon VDFIN de brug slaan tussen relevante pricing data en haar prijsmanagers. Prijsinschattingen werden daardoor makkelijker en scherper. Daarnaast bood het KPI-dashboard de organisatie overkoepelend inzicht in de werking van de verschillende departementen. En ook Jeremy haalde heel wat uit dit project. Hij deed extra ervaring op in dataverwerking en machine learning, creëerde impact bij VDFin en zette ook op het vlak van persoonlijke ontwikkelig enkele mooie stappen. Kortom, een absolute win-win!

“Voor mij was dit project een enorme leerschool. Terwijl ik praktijkervaring opdeed in machine learning, groeide ik ook als professional en persoon. De trainingen van ORMIT hielpen mij om mezelf beter te leren kennen. Ik kan veel grondiger reflecteren over mezelf en mijn job.”

Geef je bedrijf een data injectie met de DataChiefs van Ormit Talent en ORTEC

Onze data chiefs zijn young potentials met een achtergrond in data. Tijdens een tweejarig traineeship worden ze via bootcamps, training en klantenopdrachten gevormd tot dataspecialisten met sterke human skills. We werken hiervoor in partnership met ORTEC, een autoriteit op het vlak van advanced analytics, IT en businessprocessen.