|

Hoe het Ormit Talent-netwerk Pieters carrière een boost gaf

(en nog steeds geeft)

Van technische kennis naar allround professional

 

Pieter Van Geite begon zijn IT-carrière bij een bedrijf dat vooral technische vaardigheden waardeerde. Hoewel hij daar veel leerde, voelde hij dat hij meer nodig had om echt te groeien. Die groei vond hij bij Ormit Talent, waar hij zich ontwikkelde van IT-professional tot allround leider. “Mijn carrière had er oprecht anders uitgezien als ik niet voor Ormit Talent had gekozen”. 

“Bij Ormit Talent ontdekte ik dat een succesvolle carrière meer vereist dan alleen technische kennis,” vertelt Pieter. “Leiderschap, communicatie, zelfreflectie – dat zijn de vaardigheden die je echt vooruithelpen.” 

Ormit Talent’s focus op persoonlijke ontwikkeling was een openbaring voor Pieter. “Ik kwam terug van trainingen vol nieuwe inzichten en energie”, zegt hij. “Het was een investering in mezelf die ik nergens anders had gekregen. In de consultancywereld staan factureerbare uren vaak voorop investeren in persoonlijke ontwikkeling. ”  

Hij herinnert zich met name de training over de 7 Habits of Highly Effective People, die hij omschrijft als “een van de meest inspirerende trainingen ooit.” Deze driedaagse training over persoonlijk leiderschap was een intensieve ervaring vol emotionele en leerzame momenten. “We deden onder andere een krachtige oefening die ons hielp om na te denken over wat echt belangrijk is in het leven en hoe we een blijvende impact kunnen maken,” vertelt Pieter.  

Een netwerk als springplank én vangnet

Pieters eerste opdracht via Ormit Talent, bij Magotteaux, werd een succes dankzij de steun van het netwerk. “Ik kreeg begeleiding van ervaren Ormit Talent-alumni en kon snel doorgroeien naar een leidinggevende rol,” vertelt hij. Daarbij benadrukt hij het belang van de juiste match tussen talent en bedrijf: “Bij Magotteaux waren ze content, ik was super content, dus was er eigenlijk ook geen reden van beide kanten om te veranderen.” 

 

Het netwerk leidde ook tot een onverwachte samenwerking met Toon, een andere Ormit talent. “We gingen samen op project naar Brazilië. Dat was een geweldige ervaring die ik nergens anders had kunnen opdoen.” 

Een waardevolle les voor jonge professionals

 

Pieters advies aan jonge professionals is duidelijk: “Omarm de kansen die je krijgt om jezelf te ontwikkelen. Technische kennis is belangrijk, maar mijn soft skills en sterk netwerk hebben pas écht impact gehad op mijn carrière.” Hij benadrukt ook het belang van het bewust meemaken van elke training en elk moment: “Seize the day. Wees aanwezig en haal er het meeste uit.” 

Een blijvende impact

Jaren na zijn traineeship is Pieter nog steeds actief betrokken bij het Ormit Talent-netwerk. Zo werkt hij vandaag ook samen met nieuwe Ormit talenten. “Het Ormit Talent-netwerk blijft waardevol, ook lang nadat je traineeship voorbij is,” zegt hij.