|

Interview

Gert Bresseleers

 

25 jaar Ormit Talent: volgens ons het perfecte moment om samen met onze alumni terug te blikken op hun traineeship. In dit interview duiken we in het verhaal van Gert Bresseleers, vandaag CEO van BOMA, een boeiend groeibedrijf in schoonmaak & hygiëne. Verwacht een inspirerend verhaal over het omarmen van het onbekende en het verder kijken dan de eerste indruk. Hoe kijkt hij 23 jaar later terug op zijn traineeship? Lees het hier! 

Wat is de grootste les die Ormit Talent jou heeft bijgebracht?

 

In mijn pool (lees: de groep trainees waar Gert trainingen mee volgde) zaten mensen met uiteenlopende opleidingen, achtergronden en persoonlijkheden. Op basis van de eerste indruk zaten er ook mensen tussen die ik niet meteen als vrienden zou overwegen, maar gedurende twee jaar leerden we elkaar echt goed kennen.  Dan leer je die verschillen oprecht te waarderen. 

 

Hetzelfde gebeurde met de bedrijven waar ik werkte. Tijdens mijn traineeship, kreeg ik de kans om te werken op diverse afdelingen zoals finance, HR en sales. En in verschillende sectoren, zoals pharma, banken en de staalindustrie. Ik werkte in bedrijven die mij op het eerste zicht niet interessant leken, maar al snel ontdekte ik dat ze veel waardevolle en leuke aspecten hebben. Al die ervaringen leerden me om verder te kijken dan die eerste indruk en niet te snel te oordelen. Neem de tijd om te ervaren en te analyseren – dit vormde mijn motto: ‘don’t judge a book by its cover’. 

Hoe heeft Ormit Talent jouw carrière verder beïnvloed?

 

Ormit Talent heeft mijn carrière op verschillende manieren beïnvloed. Ten eerste hebben mijn trajecten bij bedrijven zoals Dexia, GlaxoSmithKline, en ArcelorMittal, me geleerd dat ik niet echt geschikt ben voor grote multinationals met een eerder hiërarchische organisatiestructuur. Dit inzicht heeft me geleid naar mijn huidige positie bij BOMA, een familiebedrijf, waar ik begon als sales director en uiteindelijk CEO ben geworden. Ik waak er ook over dat mijn bedrijf een open en transparante cultuur behoudt, vrij van al te veel interne organisatiedynamieken.  

Daarnaast heeft ook de diversiteit aan projecten en rollen bij Ormit Talent me geholpen te ontdekken wat ik wel en niet wilde doen op een compacte tijd. 

Kun je Ormit Talent in één woord omschrijven?

 

Een rollercoaster. Er gebeurt zoveel in die twee jaar. Je krijgt verschillende projecten en uiteenlopende ervaringen, zowel professioneel als persoonlijk. Het is een rollercoaster van emoties, ervaringen, en ideeën.  

Het is ook een accelerator, het brengt je ontwikkelingsproces in versnelling. Ik heb in vier verschillende bedrijven gewerkt, in vier verschillende sectoren, en in uiteenlopende rollen. Deze projecten waren vaak niet dicht bij huis, wat betekende dat ik veel heb moeten reizen, zowel binnen België als naar Nederland. De variatie en snelheid waarmee je door deze ervaringen gaat, maken het echt een rollercoaster vol emoties, inzichten en groei. Dan besef ik dat ik op slechts 26 maanden meer geleerd heb dan veel van mijn leeftijdsgenoten in meerdere jaren.  

Hoe kijk je terug op de coaching en training

bij Ormit Talent?

 

 

Zijn er specifieke momenten die je bijblijven? 

 

De coaching en training bij Ormit Talent waren van onschatbare waarde. Een training die me echt is bijgebleven, is “The Seven Habits training”. Het was niet alleen leerrijk, maar ook gezellig. Tijdens die training leerde ik veel over mezelf en mijn doelen. Ik herinner me ook een poolgenoot die na een intensieve training besloot zijn carrière helemaal om te gooien om zijn passie voor fotografie te volgen. Het toont hoe krachtig die ontdekkingsreis bij Ormit Talent kan zijn.  

Op een bepaald moment begon ik mindmaps te maken van alle trainingen die ik volgde. Het was belangrijk voor mij om al die informatie te onthouden en toe te passen. Er was enorm veel te leren. Dit heb ik ook ervaren in de opleidingen die ik na Ormit Talent volgde: je krijgt een overvloed aan informatie, maar als je die niet toepast, gaat veel verloren. Daarom besloot ik alles op te schrijven, met de insteek dat het misschien morgen nog niet bruikbaar is, maar over een jaar misschien wel. Dan kun je snel terugbladeren en denken: “Dat wil ik zien.” Dit hielp me om belangrijke takeaways mee te nemen naar de jobs die ik daarna had. Dat was echt waardevol. Ik heb dat trainingsboekje nog steeds, vol met leerpunten, post-its en mindmaps. 

Zou je opnieuw voor Ormit Talent kiezen?

 

Onmiddellijk. Ormit Talent was exact wat ik nodig had op dat moment. Het is echt de brug tussen je studie en de werkwereld. Het programma vult een belangrijk gat voor jonge talenten door hen te helpen ontdekken wat ze willen en wat niet, in een goed begeleid kader.

Wat is jouw advies voor starters bij Ormit Talent? 

 

Absorbeer en omarm de ervaring volledig. Zeg niet te snel nee, want je krijgt de kans om veel te proberen binnen een goed begeleid kader. Stel jezelf open voor nieuwe ervaringen en wees ook kwetsbaar. Actieve feedback van collega’s is enorm belangrijk. Gebruik ook het netwerk dat je opbouwt, want dat zal je later in je carrière enorm helpen. En vergeet niet te genieten; het is een unieke en leuke periode. 

 

Voilà, het verhaal van Gert Bresseleers. Of toch een deel ervan, want Gert kon niet stoppen met vertellen. Eerlijk, we moesten zelfs amper vragen stellen. Vol enthousiasme deelde hij zijn ervaringen, vertelde hij over zijn traject en hoe hij erop terugkijkt. Het was geweldig om te zien dat hij 23 jaar later nog altijd zijn boekje met een grote nieuwsgierigheid opendoet. Een passie die we hopen aan te wakkeren bij elke trainee die zich wil openstellen voor deze rollercoaster aan ervaringen.