|

Ormit Talent, Euroclear en Wemanity bundelen de krachten 

Resultaat? Een change management traineeship. Een samenwerking tussen Ormit Talent, Euroclear en Wemanity.

Doel? Het ontwikkelen van de digitale talenten van morgen.

Hoe? Ormit Talent neemt training en coaching op zich. Met focus op people en leiderschap skills. Wemanity verzorgt het hard skills deel: customer centricity, agility, change management, … En Euroclear? Die zorgen voor heel wat mogelijkheden om je skills in de praktijk verder te ontwikkelen. En je kan een impact hebben op hun digitale transformatie.

Waar ga je vlinders in de buik van krijgen? We vroegen het aan Jens Desmet en Alexander Suykens. Ze zijn allebei consultants bij Wemanity. Beide werken momenteel op een project bij Euroclear. En het zijn ook nog eens Ormit Talent alumni.

Hoe zou je de cultuur bij Euroclear omschrijven?  

Als een positieve omgeving, waar jong talent veel mogelijkheden krijgt om te groeien. En er is een echte internationale vibe! Elke meeting ontmoet je wel iemand met een andere achtergrond. Je zit samen met mensen uit Polen, India, de VS, …

Euroclear is een grote, internationale dienstverlener. Ze zorgen voor een aantal processen die essentieel zijn voor onze economie. Stabiliteit, betrouwbaarheid en zekerheid zijn dus heel belangrijke warden. Die kunnen verandering soms wel wat moeilijk maken. Maar bij Euroclear houden ze ook van vooruitgang. Ze optimaliseren voortdurend hun systemen en zijn altijd op zoek naar een betere manier van werken.

 

Wie is een ideale match voor dit traineeship?

Jonge talenten die echt houden van complexiteit en goed zijn in probleemoplossend denken. En zeker als ze graag de dingen eens goed dooreenschudden. Niet bang van stakeholder management? Super! Een goede communicator? Nog beter!

Euroclear kan een uitdagende omgeving zijn. Ze zijn dank ook op zoek naar talenten die nieuwsgierig zijn om één van de grootste financiële instellingen te ontdekken en veranderen. Talenten die op een creatieve manier verander kunnen brengen. Die willen bijleren. En die gedreven zijn zichzelf te ontwikkelen. Durvers, met andere woorden, die hun stempel willen zetten op de digitalisatie van Euroclear.

Wat is de rol van Wemanity in dit traineeship?

Dat kunnen we samenvatten in 1 woord: training. De focus van de Wemanity is hard skills. Agility, change management en customer-centricity. Maar ze gaan veel verder dan de klassieke, theoretische training. Ze leggen echt de nadruk op praktische oefeningen en echte, real-life cases die de trainees zelf inbrengen. Om het geheel compleet te maken, zorgen ze er ook voor dat je sommige certificeringen kan halen (vb. Scrum).

Welke projecten zijn er voor de trainees?

Dat kan nogal eens veranderen. Euroclear beslist hiervoor op basis van verschillende criteria. Uiteraard kijken ze naar wat de mogelijkheden zijn in de organisatie. Maar ze houden ook rekening met de interesses van de trainee.

Concreet? Het zou kunnen dat je squads moet begeleiden in hun migratie naar agile. Je ondersteunt de agile coach, beheert de SharePoint site, beantwoordt vragen van de squads, … Voor een andere opdracht moet je misschien een dashboard maken voor het IT-management. Zo leer je dan met PowerBi te werken om mooie, gebruiksvriendelijke rapporten te creëren. Een analyse maken van de bestaande IT-competenties kan ook een uitdagende opdracht zijn. Ook een rol als Business Analist behoort tot de mogelijkheden. Je leert dus echt alle ins en outs kennen van heel de IT-afdeling: Innovatie, Digital, Infrastructuur of Business Services.

Hoe zit het met people skills?  

Daar zorgt Ormit Talent voor, met trainingen als effectieve communicatie en stakeholder management. En nog veel, veel meer. En dan is er ook nog coaching. Met de hulp van je Talent Development Manager, ontdek je echt zoveel over jezelf. Waar krijg ik energie van? Waar liggen mijn ontwikkelpunten? Waarom doe ik de dingen op een bepaalde manier? Het helpt je om, op het einde van het traineeship, een functie te vinden die echt bij je past.

Zin in een carrière in digitale transformatie? Dan is het Ormit Talent change management traineeship bij Euroclear je beste keuze! Volgens Jens en Alexander zelfs een unieke kans om de gecombineerde expertise van 3 bedrijven te ervaren. En je krijgt meer dan 50 dagen training! Ook als is Euroclear misschien niet zo bekend, het is wel DE financiële onderneming van België. Met contactpunten wereldwijd. Beeld je maar eens in wat voor een uitgebreid netwerk je kan uitbouwen.

 

Lijkt het iets voor jou?

Aarzel niet en klik op solliciteren.