|

Human skills waar een data talent niet omheen kan

Een analytische achtergrond en nieuwsgierig naar wat data te bieden heeft? Top! Veel bedrijven zijn op zoek naar talenten zoals jij! Maar je zal snel merken dat je meer nodig hebt dan hard skills om het verschil te maken. Je moet data kunnen vertalen naar inzichten. Zo breng je verandering en voeg je waarde toe voor een bedrijf.

 

Geen verassing natuurlijk.. Het zijn de human skills waar we het over willen hebben. Dus lees maar verder als je wil ontdekken welke essentieel zijn voor elk talent aan het begin van hun carri√®re. In data natuurlijk ūüėČ

Ontembare nieuwsgierigheid

Je wil alles weten over zoveel mogelijk dingen. Blijvend op zoek naar opportuniteiten om te leren. Om de oplossing van de vraag te vinden. Je geeft niet op tot je iets begrijpt.

Heldere communicatie

Zou je je dag op dezelfde manier uitleggen aan je oma dan aan je beste vriendin? Nee. Met data is dit net hetzelfde. Je moet je verhaal aanpassen aan je publiek. Dit vereist communicatievaardigheden zoals story telling, actief luisteren, empathie, … Allemaal vereist om je visualisaties te laten spreken.

Kritisch denken

Je bent oplossingsgericht. Een kritische analyticus die snel fouten herkent en alles dubbel controleert. Niet bang om dingen in vraag te stellen en te blijven graven.

Niet bang voor de spiegel

Je durft in de spiegel te kijken om te groeien naar de beste versie van jezelf. En stelt jezelf hierbij voortdurend in vraag. Door open te staan voor input en feedback van anderen. Een growth mindset dus.

Coöperatieve houding

Je werkt waarschijnlijk in een multidisciplinaire setting. Waar samenwerking en ondersteuning onvermijdbaar zijn. Jouw enthousiasme maakt het makkelijk om te connecteren.

Krachtige flexibiliteit

Data is onvoorspelbaar. En de projecten waar ze uit voortvloeien ook. Flexibiliteit is een must om te slagen. Je gelooft dat elke bummer kansen biedt en bent bereidt deze te verkennen.

Stress? Dat is helemaal niet nodig! Lees het nog eens. We zijn zeker dat je wat vinkjes kan zetten. En gewoon dit artikel lezen, is al een stap in de goede richting. Het besef dat deze skills belangrijk zijn binnen jouw vakgebied. Gooi er nog wat motivatie bij om die skills al doende te ontwikkelen. En je zal groeien in no time. Precies waar bedrijven naar op zoek zijn. Nieuwsgierige datalovers met het enthousiasme om data chiefs te worden.