|

Squid Game, The Big Bang Theory of toch maar Game of Thrones:

Hoe vind ik mijn perfecte serie? En wat is de link met traineeships? 

Ken je het gevoel? Donderdagavond. Eindelijk regent het nog eens. En die sofa ziet er zooo uitnodigend uit. Een pak series ligt op jou te wachten om gestreamd en gebinged te worden. Maar jij hebt andere dingen aan je hoofd. “Het is beslist! Ik ga voor een traineeship!”, zei je gisteren nog zelfverzekerd tegen je teerbeminde kat.  

Goed gezegd trouwens! Een traineeship is echt de ideale formule om je carrière een goeie start te geven. Maar er zijn evenveel soorten traineeships als er series op Netflix staan. Toch maar bingen dan? Doe gewoon beide! Om jou te helpen je perfecte match te vinden, hebben we de belangrijkste series in de wereld van traineeships voor jou opgelijst. Keuze genoeg…  

Squid Game of het management traineeship

Zin in wat avontuur? Nieuwsgierig? “Good at everything, except the things you can’t do?”* Squid Game is jouw ideale match. En een management traineeship jouw beste keuze. Net als de spelers hou je wel van een risico. Ben je niet bang van het onbekende. En je staat te popelen om verschillende rollen, afdelingen of sectoren te verkennen.   

Het management traineeship is ideaal voor wie hun management en people skills willen ontwikkelen. Via training, coaching en verschillende opdrachten. Tijdens het traineeship roteer je tussen verschillende functies, afdelingen en soms zelfs bedrijven. Je ontdekt én leert tegelijk! 

Heel wat organisaties bieden een intern management traineeship aan. AB Inbev, KBC, IKEA, enz. hebben vaak management traineeship vacatures. Brussels Airport Company en Dela werken voor hun management traineeship zelfs samen met Ormit Talent. Heb je dus al een voorkeur voor een bepaalde sector of voor een aantal organisaties? Check regelmatig hun (en onze) website om te zien of jouw ideale match ertussen staat! 

Wil je af en toe eens van aflevering en van organisatie wisselen? Perfect mogelijk! Via Ormit Talent onder andere.  

* Quote van Speler 212, Han Mi-nyeo in Squid Game 

The Big Bang Theory of het gespecialiseerd traineeship

Sheldon, Rajesh, Amy, Leonard, Howard, Bernadette en Penny. Ze hebben allemaal hun specialiteit en talent. De wetenschap of acteren. Misschien weet jij ook al in welk domein je verder wil! Klaar om jouw talent te gaan ontwikkelen? Heb je een passie voor IT, Data, Marketing, Finance, Sales, …? Het bingen kan stoppen. Want jij hebt je match gevonden. Het gespecialiseerd traineeship!  

Tijdens zo een traineeship ga je je kennis en ervaring in jouw gekozen domein een flinke boost geven. Je expertise vergroot door alle on-the-job ervaring die je opdoet. De trainingen zijn een perfect afgemeten cocktail. Een flinke scheut hard skills gemixt met een stevig shot people skills. Een top formule! Eentje die recht uit het labo zou kunnen komen. Of de bar van de Cheesecake Factory.  

Je gespecialiseerde skills en kennis ontwikkelen binnen 1 bedrijf of bij verschillende organisaties? De keuze is aan jou! Bedrijven zijn altijd op zoek naar jong talent met een specifieke interesse of skills set.  

Ook bij Ormit Talent kan je die ontwikkelen. Tijdens een traineeship bij Arcelor Mittal of Euroclear. Of bij verschillende bedrijven tijdens ons Data traineeship.  

Game of Thrones of een traineeship bij de overheid

Droom je ervan om je carrière te wijden aan de bescherming van het rijk? Heel wat overheidsinstellingen zijn ook op zoek naar jong talent. De Europese Commissie, de federale en regionale overheden van ons land: allemaal werven ze jong talent aan voor hun administraties. Onderwijs, justitie, belastingen, transport, wegen en verkeer, natuur, energie, … Het managen van al die domeinen is geen kleine uitdaging. Je hebt er probleemoplossend denken, analytische skills, geduld, doorzetting en heel wat toewijding voor nodig.   

Echt iets voor jou? Deze traineeships zijn vaak wel wat korter dan andere traineeships. Maar ze geven meestal ook zicht op een vaste benoeming en een carrière als ambtenaar. Werp regelmatig een blik op de websites van de verschillende overheden. En wie weet word jij wel de volgende “master of coins” of “master of whispers”…