|

Waarom jonge, onervaren trainees goed zijn voor je organisatie

Je maakt je er ongetwijfeld ook schuldig aan: ellenlange jobomschrijvingen met vijftien vereisten (of meer) waaraan een nieuwe collega moet voldoen. Ja, ook al ben je dringend op zoek naar nieuw talent, je wil nog steeds de juiste persoon op de juiste plek. Voor jou is iemand met relevante werkervaring belangrijk, waardoor je jonge, pas afgestudeerden al snel de deur wijst. Ze krijgen vaak zelfs niet eens de kans om zich te bewijzen op een sollicitatiegesprek.

Maar wist je dat jonge, onervaren starters vaak beter presteren dan jouw huidige, ervaren collega’s? Door jong talent een gericht en uitgekiend traineeship aan te bieden, pluk je daar als bedrijf snel zélf de vruchten van. Maar wat is een traineeship en hoe kunnen trainees bijdragen aan positieve verandering binnen jouw organisatie? Een overzicht.

Wat is een traineeship?

Wie op zoek is naar een eerste job, ondervindt vaak moeilijkheden onderweg. Om snel praktische ervaring op te doen, scrollen starters vaak tussen een uitgebreid stageaanbod op vacaturesites. Als bedrijf kan je jouw stageaanbod daar toelichten, maar het is veel beter om uit te pakken met een compleet uitgewerkt traineeship. Een traineeship is een betaalde, meestal voltijdse job, die je voorbereidt op een interne positie in het bedrijf. Starters krijgen daar alle ruimte om te groeien én kunnen invloed hebben. Want dat is waar ze écht naar op zoek zijn. En wie zich goed voelt op zijn werk, brengt impact teweeg. Meer weten over het verschil tussen traineeships en stages? Je ontdekt het hier.

De kracht van een trainee is niet te onderschatten

Maar hoe komt het nu dat onervaren trainees vaak héél succesvol zijn?

De motor van verandering

Een trainee heeft een gebrek aan ervaring, dat staat als een paal boven water. Maar die beperking weten de meeste trainees snel om te zetten in hun voordeel. Ze barsten van gedrevenheid en willen het verschil maken. Daardoor gaan ze gretig op zoek naar informatie waarmee ze complexe vraagstukken makkelijk de baas kunnen. Nieuwe situaties zijn dagelijkse kost, waardoor snel bijleren de enige optie blijkt. Zo ontdekken ze dagelijks nieuwe inzichten en vormen ze de motor van verandering voor jouw organisatie.

Samen resultaat realiseren

Om die verandering te kunnen brengen, rekenen trainees uiteraard op de kennis en expertise van anderen. Ze beschikken over een stevige dosis empathie en zijn sterk in sociale vaardigheden waardoor ze makkelijk verbinding maken met anderen. Omdat ze het gewend zijn om in groep te functioneren, trekken ze zich weinig aan van ongeschreven regels. Ze zoeken met hun ongebreideld enthousiasme verbinding over de verschillende afdelingen heen. En dat enthousiasme werkt héél aanstekelijk. Mensen om hen heen mobiliseren, is dan ook vaak een van hun specialiteiten.

Hoog leervermogen

Naast de persoonlijkheid, mate van gedrevenheid en het gedrag van trainees, zou bovenaan het vereistenlijstje van organisaties een hoog leervermogen moeten prijken. Trainees die deze competenties in zich hebben, maar ook makkelijk schakelen naar een groeimindset, kunnen snel doorgronden wat wel en niet van belang is. Met een korte inlooptijd hebben ze vaak voldoende om toegevoegde waarde te kunnen leveren.

 

Ormit Talent branding foto

Lef om vragen te stellen


Vanuit hun onbevangenheid en gesterkt door hun zelfvertrouwen, zoeken trainees gericht naar de juiste mensen om vragen op af te vuren. Ze combineren de vergaarde informatie tot vernieuwende inzichten en weten hiaten of conflicten bloot te leggen. Doordat ze van jongs af aan leerden om te reflecteren en feedback te geven, is een steile leercurve mogelijk.

Loslatend sturen


Natuurlijk moeten trainees ook nog veel leren. Een goede aansturing en begeleiding is dus noodzakelijk. Een leidinggevende die af en toe eens vliegert, is daarvoor aangewezen. Een waakzame vliegeraar houdt zijn lijn stevig vast en geeft net voldoende spanning om de vlieger te laten stijgen. Met de juiste begeleiding om hun talent te onderstrepen, maken trainees het verschil voor de organisatie waarvoor ze werken.

Kruisbestuiving


Koppel trainees aan meer ervaren collega’s en er ontstaat een prachtige kruisbestuiving. De nieuwsgierige en onbevangen houding van de trainees aan de ene kant, de kennis ervaring van de organisatie aan de andere kant. Deze kruisbestuiving werkt goed als de ervaren collega’s ook een groeimindset hebben en ervoor open staan om bij te leren van een onervaren collega. Want leren verslaat weten, op elk moment.

Checklist voor een kwalitatief traineeship

Checklist

Versterk de kracht van onbevangen trainees

Heb je hulp nodig om de kracht van die jonge, onervaren starters zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen? Met deze handige checklist ontwikkel je een goed traineeship binnen jouw organisatie.