|

Terugblik op twee jaar ontdekking met Sébastien

Vorig jaar kwam Sébastien zijn management traineeship tot een eind. Na zijn traineeship koos hij om bij Ormit Talent te blijven binnen ons sales team. Een weloverwogen beslissing door de ontdekking die we in onze traineeship boosten. Lees verder om zijn verhaal en learnings te ontdekken.

Ormit Talent praat veel over ontdekking. Kun je uitleggen wat dat voor jou betekent?

 

Als recent afgestudeerde had ik nog geen praktijkervaring opgedaan. Gelukkig bood Ormit Talent mij de kans om dit te ontdekken en zo de juiste plaats in het bedrijfsleven te vinden. Hoe? Door rotatie kon ik vertrouwd raken met diverse werkomgevingen, managementstijlen, sectoren en rollen. Deze ervaringen waren precies wat ik nodig had om de juiste richting voor mijn carrière te bepalen.

En hoe ondersteunde Ormit Talent jou bij deze ontdekking?

 

Door het kader te bieden om te ontdekken. Ik kreeg de kans om twee geweldige coaches te ontmoeten, maar ik groeide ook door mijn collega’s. Ormit Talent richt zich op peer-coaching en feedback van andere trainees. En de trainingen, nou, dat was het hoogtepunt van de week en ik kwam er met plezier voor uit bed. Gewoon, omdat het niet de typische trainingen waren zoals ik kende van school. Ik kreeg altijd de kans om het uit te proberen en dus hands-on ervaring op te doen. Hierdoor bleven de learnings langer hangen dan op de universiteit 😊. Naast coaching en training is het echt het concept om zoveel omgevingen, rollen en bedrijven in twee jaar te kunnen ontdekken, dat me echt zal bijblijven.

Laten we iets dieper ingaan op deze opdrachten en wat je in elk daarvan hebt ontdekt.

 

Als trainee had ik de kans om 3 missies bij 3 verschillende bedrijven uit te voeren.

Projectmanager @Crossborder

Als projectmanager heb ik geleerd hoe belangrijk het is om de tegenpartij uit te dagen wanneer ze reageren met “Nee, het is niet mogelijk”. Dat ik door het stellen van vragen en onderzoeken van alternatieve oplossingen, projecten misschien wel binnen de vooropgestelde deadline kon voltooien.

PMO @Magotteaux

Mijn opdracht was om een servermigratieproject op te volgen. Dit bleek een uitdaging omdat ik zelf niet beschikte over de technische skills om taken zelfstandig uit te voeren. Zo leerde ik dus meer over het belang van effectieve communicatie met mensen die deze skills wel hadden.

Supply chain & operations professional @Bluecrux

Een opdracht vol waardevolle learnings. Ik kwam hier vooral tot het besef dat ik liever werk aan project die veel menselijk contact vereisen, en dus minder energie kreeg uit zelfstandig werk met softwareprogramma’s zoals Excel.

 

Klinkt als een mooi leertraject! Als je nu terugkijkt, wat is dan je grootste ontdekking?

 

Ik ontdekte tijdens mijn laatste opdracht meer over mijn energizers: samenwerking en uitdaging. Dit heeft me doen streven naar een rol met focus op interpersoonlijke communicatie en dus mijn huidige sales functie. De rotatie en loopbaancoaching van Ormit Talent hebben me echt geholpen om een onderbouwde keuze te maken voor mijn toekomstige carrière. Een carrière waar ik kies voor werkgeluk.

Ontdekken betekent ook uit je comfortzone stappen. Wat was het meest uitdagende voor jou?

 

Bijleren over kleine karaktertrekken waar ik minder trots op ben, zeker die dat anderen als negatief ervaarden. Het was niet makkelijk om deze te ontdekken en vooral te accepteren, maar door het kader van Ormit Talent (coaching & peer-evaluatie) kan je er wel aan werken. In the end, is het dus wel super leerrijk en draagt het bij aan je persoonlijke groei.

Klaar om meer te ontdekken over je sterktes en valkuilen zoals Sébastien? Om te ontdekken wat jou echt gelukkig maakt en zo bewuste carrièrekeuzes te maken? Solliciteer dan voor ons management traineeship!