|

Bouwen aan de supply chain van morgen

We kunnen er niet omheen. De wereld verandert en zo ook de noden van de markt. Daarom koos ArcelorMittal voor een samenwerking met Ormit Talent. Voor het werven en opleiden van toekomstige leiders. In deze blog lees je meer over de voordelen van deze samenwerking volgens alumni Vinni.

Vinni De Smaele

Ormit Talent alumni – Product owner bij ArcelorMittal

Voor mij was deze samenwerking de perfecte match. Ik kreeg de kans om in een bedrijf met veel knowhow aan de slag te gaan. En kreeg daarnaast de nodige begeleiding van Ormit Talent. Om mijn passies en sterktes te ontdekken.

#1

Verantwoordelijkheid

“Er is geen strikt proces om te volgen, dus je moet echt je eigen manier van werken vinden. Verantwoordelijkheid betekent ook eigenaarschap, en dus dat je de dingen gewoon zelf in handen moet nemen. Je kan niet altijd wachten tot anderen je vertellen wat je moet doen. Ze verwachten gewoon dat je autonoom actie onderneemt.”

Dus nee, dit traineeship geeft je niet het gevoel dat je ‘gewoon een trainee’ bent. Vinni voelde zich echt onderdeel van het team en kreeg grote verantwoordelijkheden.

#2

Jouw manager

“Je kunt altijd iets plannen in de agenda van je managers. Je krijgt de ruimte om zelf dingen te onderzoeken, maar tegelijkertijd is je manager er ook als je advies nodig hebt. Ik ben niet bang om iets te bespreken in ons team want alles is bespreekbaar.”

Het Scale-Up team is een familiaire omgeving waar men alles kan bespreken. Met iedereen. Vinni was hier zelf verbaast over.

#3

De andere trainees

“Een van mijn mooiste momenten was de outdoor bij Ormit Talent. Dit is zo confronterend en zorgt voor een connectie met andere trainees. Je wordt echt meer dan collega’s, en dat allemaal in een weekend.”

Vinni volgde verschillende trainingen met zijn pool (andere trainees van ArcelorMittal en zelfs andere traineeships). Allemaal met een focus op persoonlijke ontwikkeling. En dit vraagt natuurlijk openheid naar elkaar toe.

#4

Carrière boost

“Door de roterende rollen binnen het bedrijf kreeg ik de kans om in een korte periode verschillende aspecten van ArcerlorMittal ervaren. Ik heb echt het gevoel dat ik tijdens elk van de onderdelen iets heb bijgeleerd. Bovendien kon ik de kennis die ik in het ene domein had opgedaan, gebruiken in het volgende domein. Je begint zeker niet bij nul bij elke verandering.”

Het grootste voordeel van deze traineeship? Ontwikkeling. Met people skills bij Ormit Talent en hard skills bij ArcelorMittal. Onze manier van werken zorgde er zelfs voor dat mijn team zich openstelde voor een andere aanpak van feedback.

Wat nu?

 

Vinni aanvaardde een vaste functie als product owner bij ArcelorMittal. Omwille van alle leermogelijkheden en variatie in de job. Wist je dat hij zelfs verantwoordelijk is voor enkele van onze huidige trainees? En samenwerkt met meer dan 100 IT’ers?

Want geen supply chain zonder IT, toch? En geen IT zonder people skills. Daarom hebben we samen met ArcelorMittal een nieuwe traineeship opgezet. Om jonge IT-analisten te ontwikkelen tot toekomstige leiders. Om hun supply chain op een hoger niveau te brengen door hun eigen IT systeem te bouwen om het te ondersteunen.

Laten we de toegevoegde waarde volgens Vinni even samenvatten: een uitdagende omgeving, internationale contacten, de kans om op korte termijn veel te leren en een open team! Klaar om verliefd te worden op dit projectteam? Solliciteer voor ons IT traineeship!