|

Hoe kunnen we de bank zijn voor een wereld in verandering – en dat zo houden?

BNP Paribas Fortis is, om hun baseline te citeren, de bank voor een wereld in verandering. Vandaag lijkt die veranderende wereld meer op een kogeltrein die verankerd zit op een rollercoasterbaan. Het is fintech, techfin, blockchain en disruptie aan alle kanten. Zij rekenen op de talenten van Ormit Talent voor een frisse kijk op de zaken.

De essentie

Hou je niet van lang lezen? Hier zijn enkele hoogtepunten die jullie niet mogen missen.

  • Om voorop te blijven lopen, heeft BNP Paribas Fortis talenten nodig met een scherpe blik en evenveel openhartigheid als een can-do attitude.
  • Ormit talenten stellen de status quo in vraag en komen met oplossingen. Hun goed ontwikkelde soft skills maken van hen goede teamspelers en toekomstige leiders.
  • Van het BNP Paribas Fortis – Ormit Talent programma een succes maken is een verhaal van teamwork tussen beide partijen. Of zoals programmamanager Yannick het zegt: het gaat om gedeelde verantwoordelijkheden.

Om voorop te blijven, heeft BNP Paribas Fortis mensen nodig met een scherpe blik en evenveel openheid als een ‘can-do’ attitude. Jonge geesten die getraind zijn om de status quo in vraag te stellen, die altijd op de been zijn, zelfs bij snelle transformaties. Daarom ontwikkelden we voor de bank een programma op maat. Drie uitdagende opdrachten geven talenten een grand tour door het universum van BNP Paribas Fortis – de perfecte voorbereiding om bij de bank aan de slag te gaan en dingen van binnenuit te veranderen.

 

Monika Schwall is een SPOC voor Ormit talenten bij BNP Paribas Fortis. Te veel acroniemen? In gewoon Engels dan: Monika helpt trainees het beste te maken van hun missie bij de bank. Ze werkt in en werft op dit moment niet actief aan. “De enige mensen voor wie we een uitzondering maken”, zegt Monika, “zijn talenten van Ormit. Voor ons is het essentieel om nieuw talent aan te nemen, maar alleen als het de beste kwaliteit is. En dat is wat Ormit Talents ons geeft.”

 

Hoe ontwikkel je betere managers

Toegegeven, dat is een citaat dat moeilijk te overtreffen is. Toch hebben we nog een paar sleutelfiguren gevraagd naar hun kijk op de samenwerking tussen BNPPBF en Ormit Talent. Maak kennis met Wim Goovaerts, Monika’s collega en collega SPOC, werkzaam op de marketingafdeling.

“Ormit Talent geeft hun trainees ruimschoots instructie en inzichten in zowel soft als hard skills”, zegt Wim. “Dat komt goed van pas op een marketingafdeling: Ik heb hier wat creatieve profielen rondlopen, maar talenten van Ormit weten structuur aan te brengen in het geheel, juist omdat ze zo oplossingsgericht zijn.”

Trainingen zijn erop gericht om Ormit talenten bewust te maken van de manier waarop ze worden gezien, en om anderen te begrijpen en te weten hoe ze met hen kunnen samenwerken om de doelen van het bedrijf te bereiken. In de woorden van trainee Eric Nwanu, “we zijn constant bezig en vragen ook om feedback.”

Volgens Eric, “wat centraal staat in de manier van werken binnen Ormit Talent, is een goede balans tussen het werk zelf aan de ene kant, en de connecties die je maakt met mensen aan de andere kant. Ik ben ervan overtuigd dat onze zelfreflectie helpt om ons te verbinden met anderen, om hen te begrijpen. Op lange termijn denk ik dat dit betere managers ontwikkelt. Want als je je als leider kunt verbinden met je team, werkt je team gewoon beter.”

Altijd een frisse kijk op de dingen

Je zou kunnen stellen dat talent overal te vinden is, maar de reden waarom BNP Paribas Fortis bij Ormit Talent aanklopt voor opdracht na opdracht, is de manier waarop de trainees tegen de dingen aankijken. “Dankzij Ormit Talent”, zegt Wim, “halen we profielen binnen met een frisse kijk op de dingen. Onze medewerkers zijn vaak gewend om dingen op een bepaalde manier te doen, gewoontes die al vele jaren eerder zijn ingebouwd. In die context kan het heel nuttig zijn om teams te confronteren met nieuwe inzichten, gewoon om ervoor te zorgen dat iedereen in de zaal klaarwakker is en we een blik kunnen werpen op hoe het beter kan.”

Ormit Talents zijn scherpe geesten én doorzetters, geselecteerd op hun neiging om vooruit te gaan. Wat ze willen is impact, dingen ten goede zien veranderen. Maar voor Wim is het meer dan dat. “Wat me elke keer weer opvalt, is het enthousiasme en de gedrevenheid van de talenten. Echt waar! Bovendien denk ik dat ze de stem van een nieuwe generatie vertegenwoordigen. In mijn team is de gemiddelde medewerker ergens tussen de 30 en 40 jaar oud. De meeste Ormit talenten zijn jonger dan 30, waardoor zij pole position zijn om de behoeften van onze toekomstige klanten te vertalen.”

“De talenten van Ormit vertegenwoordigen de stem van een nieuwe generatie. De meesten van hen zijn jonger dan 30, waardoor ze in pole position zijn om de behoeften van onze toekomstige klanten te vertalen.”

Wim Goovaerts – Head of Market Insights & Operating Office bij BNP Paribas Fortis

Het is een inspanning van het team

BNP Paribas Fortis is de grootste bank van België. Daarom is hun zoektocht naar toptalent er een van continuïteit en vitaliteit. Aan ORMIT-zijde wordt deze zoektocht geleid door Yannick Van Ro, die het laatste ORMIT-traineeship voor BNP heeft opgezet. Yannick: “Mijn taak bestaat erin BNP Paribas Fortis te ondersteunen door jonge universitairen te integreren voor opdrachten bij de bank. Het is een mix van een zeer nauwe opvolging en het ontwikkelen van de persoonlijke leiderschapsvaardigheden van de trainees.”

Hoewel de dagelijkse opvolging grotendeels in handen is van Ormit Talent, hangt het succes van elke missie volledig af van het werk dat Yannick, Monika en Wim samen leveren. “Het is een teaminspanning”, bevestigt Monika. “Yannick neemt het voortouw, toont me verschillende profielen en vraagt me of ik voor hen een missie kan samenstellen. We dagen elkaar echt uit. Van mijn kant hoop ik dat ik ORMIT’ers kan helpen integreren. ‘Voorzichtig!’ Zeg ik tegen mijn collega’s. ‘Je hebt daar een ruwe diamant, verpest hem niet!’”

Op de marketingafdeling ontfermt Wim zich over zijn eigen trainees en heeft hij regelmatig check-ups met Yannick om de voortgang te meten en eventuele issues te signaleren. “Na een week of twee, als ze hun draai gevonden hebben, maken we een praatje en vraag ik waar ik bij kan helpen. De coach aan Ormit Talent’s kant doet hetzelfde, en nog veel meer. Het is opvallend hoe snel problemen op die manier worden opgelost.”

Voor Yannick maakt het verschil dat het een samenwerking is. Hoewel Wim en Monika in feite zijn klanten zijn, voelt hij de drie meer als teamleden, die allemaal samenwerken aan dezelfde doelen. “Wim is erg betrokken bij zijn rol. Hij steekt veel tijd en energie in het hele project. En wat zo leuk is aan Monika, is dat ze overloopt van goede wil naar de trainees toe. Ze is er echt op uit om hen te helpen hun missie te volbrengen. Met partners als zij rond de tafel wil ik het ook goed doen. Uiteindelijk zijn we met z’n drieën verantwoordelijk voor het succes van dit programma.”

Laat ons jullie contactgegevens na en wij sturen jullie onze BNP Paribas Fortis case per e-mail toe.

Nieuwsgierig? Lees ook deze blogs

Consultancy zonder nadelen

5 redenen waarom je geen gewone consultant wil (en evenveel redenen waarom je een buitengewone consultant moet inhuren)
Ormit Talent trainee

Waarom data alleen niet genoeg is om succesvol te zijn

Heeft u grip op de impact die de crisis heeft op uw bedrijf? Wat vertellen uw gegevens u? Organisaties die investeren in een datagedreven transformatie hebben een antwoord op deze vragen. Zij zullen succesvol zijn in de toekomst die al is begonnen.