|

Een traineeship lanceren? Maak impact met een Ormit Talent.

Ben je al wekenlang op zoek naar nieuwe medewerkers om jouw team te versterken? Of heb je extra denkers en doeners nodig die mee vorm geven aan een tijdelijk project? Dan biedt een Ormit Talent traineeship misschien de oplossing.

 

 

Vandaag gaan jonge talenten op zoek naar manieren om snel te groeien, bij te leren en de job van hun dromen te vinden. Ze kiezen vaak voor een traineeship, waar ze kansen krijgen om zich verder te ontwikkelen op professioneel én persoonlijk vlak. In de realiteit blijkt de ontwikkeling van een kwalitatief traineeship voor veel bedrijfsleiders en managers onbegonnen werk: een focus op de core business met als gevolg een gebrek aan tijd, liggen daarvoor aan de basis.

Typische valkuilen

Velen willen op korte termijn nieuwe talenten aan boord, maar vaak is dat niet de beste manier om aan de slag te gaan.

Nadruk ligt te veel op hard skills

Na verloop van tijd blijkt dat de mensen die je aan boord nam, niet uit het juiste hout gesneden zijn. Tijdens de aanwerving werd teveel gefocust op hard skills, waardoor de soft skills uit het oog verloren zijn. Persoonlijkheid is minstens even belangrijk.

Begeleiding is key

Een traject uitstippelen voor trainees, ze toelichten wat je verwacht en op het einde van de rit bekijken wat ze allemaal verwezenlijkt hebben? Absolute no-go. Trainees hebben veel begeleiding en feedback nodig om hun volle potentieel te benutten. Bied hen tijdens de eerste twee jaar van hun carrière voldoende coaching en trainingsmomenten aan. Lees hier hoe je het best jonge talenten ondersteunt.

Traineeship afgelopen? Bye!

Wat je absoluut wil vermijden is dat het talent waar jij zoveel tijd in gestoken hebt, al na een jaar vertrekt. Jouw investering in talent stopt niet na een jaar. Aan de hand van een sterk retentie actie plan kun je rekenen op een lange termijn relatie met je talenten.

Full focus op je core business

Om deze valkuilen te voorkomen, is het aangewezen om een externe partij in te schakelen die gespecialiseerd is in de zoektocht naar en ontwikkeling van jong talent. Zo vind je jonge talenten die écht passen binnen jouw bedrijf. Tijdens de eerste jaren van hun carrière, zijn externe coaches verantwoordelijk voor hun ontwikkeling. Op die manier investeer je op lange termijn in een pijplijn van sterk ontwikkeld talent, dat meteen resultaat geeft in de praktijk terwijl jij je verder kunt focussen op jouw core business.

Bereik meer talent op lange termijn

Jaarlijks ontvangen we 1500 cv’s van jonge, gedreven mensen met een business of data achtergrond. Een expert die zich focust op jonge changemakers, kan meer talenten bereiken dan de talenten die jij vandaag aantrekt. Enkel impactmakers zijn goed genoeg: mensen die met hun drive jouw volledige team inspireren en voortstuwen. Op die manier krijg je als manager toegang tot ander talent. En wees er maar zeker van dat die talenten op lange termijn zullen bijdragen aan verandering, groei en succes binnen jouw organisatie.

Word aantrekkelijker op de arbeidsmarkt

Talent trekt talent aan. Jonge talenten brengen energie in een organisatie, waardoor bedrijven wendbaarder worden voor de toekomst. Zo wordt ook jouw organisatie aantrekkelijker op de arbeidsmarkt. Want wie positiviteit en groei uitstraalt, spreekt op zijn beurt opnieuw jong talent aan dat staat te popelen om mee te groeien. Of je nu op zoek bent naar tijdelijke slagkracht om je project een boost te geven of liever een lange samenwerking aangaat: de Ormit talenten zijn zelf startend, resultaatgericht én direct inzetbaar.

Co-creatie als fundament voor succes

Focus jij je op jouw core business en stel je een externe partij aan voor het vinden, ontwikkelen en leveren van talent? Dan is co-creatie hét fundament voor succes. De externe partner die je onder de arm neemt, verbindt zich met de mensen waarmee ze werken en geven graag een duwtje in de rug vanaf de zijlijn. Ze helpen jou aan talenten die de lead nemen, werken vanuit het hoofd en hart en daarmee snel en blijvend resultaat boeken. Op die manier word je uitgedaagd en geconfronteerd met problemen, maar vooral verder geholpen om kwalitatieve medewerkers aan je te binden.

De rollen die Ormit Talent voor jou opneemt

Ormit Talent gaat graag met je mee op zoek naar jong talent dat verandering kan brengen in jouw organisatie. Ontdek hieronder de rollen die een Ormit talent voor jou opneemt om de instroom van de volgende generatie te vergemakkelijken óf tijdelijk versterking te brengen.

01

Project Manager

Met scrum, agile of prince2 brengen de project managers van Ormit Talent processen en teams naar een hoger niveau. Deze talenten zijn inzetbaar als projectmanager, IT-professional, project lead, PMO of process manager.

02

Changemaker

Elk Ormit talent heeft de juiste set aan skills om aan de slag te gaan met verandermanagement. Als business change lead, game changer, changemanager, transformatie lead of business development partner zijn ze in staat om innovatie door te voeren.

03

Product owner/ Scrum master

De nieuwste en meest complexe technologieën? Of juist tastbare producten? Een Ormit talent krijgt er energie van. Onze scrum masters, product owners en agile coaches leggen makkelijk verbanden tussen strategie, tactiek en uitvoering. Doordat ze initiatief nemen en positief kritisch zijn, boeken ze resultaat met nieuwe perspectieven.

04

Business consultant

Als business consultant werpen Ormit talenten een frisse blik op huidige perspectieven, stellen jouw business in vraag en zoeken naar manieren om dat te optimaliseren.

05

Dataspecialist

Op zoek naar jong talent dat datakennis combineert met de juiste set people skills? We brengen je dichter bij de jonge profielen die iedereen wil.

Ga aan de slag met een Ormit Talent

Op zoek naar een data talent? Boek een call met Jannes!

Op zoek naar een business talent? Boek een call met Sofie!