|

Talentontwikkeling van future leaders

bij Ormit Talent

Organisaties en talenten hebben nood aan een beleid voor talent development. Om de kennis en vaardigheden van future leaders aan te scherpen, ontwikkelt elke organisatie daarvoor een eigen, unieke aanpak. Let’s take a deepdive in hoe Ormit Talent de skills van jonge talenten ontwikkelt.

Benieuwd wat talentontwikkeling is? In dit artikel lees je er meer over.

 

2 principes voor talentontwikkeling

Talentontwikkeling moet duurzaam zijn. Wat je leert tijdens een tweejarig traject bij Ormit Talent, zindert na voor het leven. Daarvoor steunt ons talent development beleid op twee principes.

Beleving en emotie

Elk traject voor onze trainees is doordacht uitgewerkt en overgoten met beleving en ontdekking. Van Lego tot murdercases en meer: elke training krijgt een creatieve en originele insteek. Gaat het om persoonlijke coaching, groepstrainingen, opvolging van performance op projecten of groepstrajecten? Het passeert allemaal de revue. De beleving is daarbij onze topprioriteit. Want een experience creëert emotie. En emotie creëert actie.

 

Druppelsgewijze feedback, motivatie en inspiratie

Bij Ormit Talent geven we geen one-off trainingen omdat we niet geloven dat deze een blijvend effect hebben. Vergelijk het met naar de fitness gaan: na een uurtje zal je biceps geen drie centimeter groter zijn, maar na zes maand zie je een aantoonbaar verschil. Met soft skills is dat net hetzelfde. De ontwikkeling ervan heeft tijd nodig. Benader talent ontwikkeling dus niet vanuit de principes van een injectie. Wees een infuus. We laten de verschillende ontwikkel initiatieven op elkaar inspelen. Doorheen het volledige traject van talentontwikkeling krijgen de trainees ook vragen voorgeschoteld van hun manager, peers en coach. Die feedback sijpelt druppelsgewijs binnen en is noodzakelijk voor de ontwikkeling van human en hard skills.

Ormit Talent trainee presenting

Verantwoordelijkheid binnen een afgebakend kader

 

Elk talent is verantwoordelijk voor haar eigen persoonlijke en professionele ontwikkeling. Zoals Simon Sinek ooit zei:

Great companies don’t hire skilled people and motivate them, they hire already motivated people and inspire them”

Je kan als organisatie een grote variatie aan trainingen opzetten en aanreiken, uiteindelijk moet het talent zelf aan de slag met de eigen talenten. Om dat mogelijk te maken zorgen wij uiteraard voor de juiste begeleiding, omgeving en tools.

 

Talentontwikkeling gaat hand in hand met de organisatiewaarden

Care to dare

Binnen een veilig kader van betrokkenheid, krijgen talenten de ruimte om te experimenteren en de beste versie van zichzelf te worden. Wij halen jonge talenten tijdens elke training uit hun comfortzone. Op die manier beklimmen de trainees de berg met een grote portie lef. Natuurlijk zijn ze beveiligd met een zekering. Het koord tijdens het klimmen is altijd wat los. Zo vallen ze bij een misstap een beetje naar beneden om hieruit te leren. Maar gelukkig nooit helemaal tot onder. Het vangnet is nooit veraf.

 

With a twinkle

Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd. We dragen dat motto bij Ormit Talent sterk uit. Elke training en activiteit is een fijne ervaring. We doen alles ‘with a twinkle’, zoals we het graag zeggen. Hetgeen onze trainees leren, blijft met humor en een grote dosis fun ook beter hangen.

 

Teaming up

Bij het begin van het traineeship krijgt elk talent een vaste peergroep toegewezen. Want het is bewezen dat je een veel groter leerrendement haalt als je dat samen doet. In trainingen ontstaat er op die manier een community waarbinnen iedereen zich veilig voelt. De talenten worden afzonderlijk gestimuleerd om elkaar constructieve en moeilijke feedback te geven. Trainees hebben dikwijls jaren na hun traineeship nog contact met elkaar.

Eager to learn

De Ormit Talenten zijn trouwens super nieuwsgierig. Nieuwsgierig om bij te leren. Nieuwsgierig naar nieuwe ontmoetingen en emoties. Ormit Talent gaat daar heel ver in. Hoewel veel organisaties claimen dat talenten veel zullen leren, is dat echt onze core business. Talenten worden bij ons aangeworven voor twee jaar. Rekening houdend met de verschillende leerstijlen, helpen we hen bij de ontwikkeling van hun skills. Na twee jaar laten we hen weer los. Voelen we de gretigheid om bij te leren niet tijdens het selectieproces? Dan kom je er bij ons niet in.

 

 

Strategische partner in talent development

 

When a flower doesn’t bloom, we look together to the flower, but also to its environment. Mensen floreren enkel in de juiste cultuur en omgeving. Op vlak van talentontwikkeling is Ormit Talent meer dan een leverancier van talenten en trainingen. Als strategische partner zitten wij mee aan tafel om na te denken over talent development. We gooien vraagstukken op tafel als: hoe kunnen we mensen vinden die het verschil maken? Hoe houden we ze betrokken? En hoe kunnen we op lange termijn een talentpipeline creëren binnen jouw organisatie? Zo ontwikkelen we samen een talent development beleid waarmee je de future leaders van morgen aan je organisatie bindt.

Nieuwsgierig?

Ormit Talent gelooft in de nieuwe generatie jonge talenten. Laat ons samen jouw skills aanscherpen.

 

Op zoek naar een structurele instroom van jong talent?

Lees hier hoe we ze samen vinden en ontwikkelen.

Ben jij een jong talent en wil je jezelf verder ontwikkelen?

Solliciteer nu voor één van onze traineeships.