|

Investeer in jong talent:

een strategie voor succes

Jonge talenten erkennen, aantrekken en inzetten in je team is essentieel om de concurrentie ver voor te blijven. Verouderende bedrijven worden geconfronteerd met een gebrek aan aanpassingsvermogen, waardoor kennis en vaardigheidskloven ontstaan. Hierdoor worden ze als onaantrekkelijk gezien op de arbeidsmarkt. Ze komen terecht in een negatieve spiraal waar ze moeilijk uit raken. Zo lopen ze talenten mis en vervreemden ze van opkomende trends.

Bedrijven willen die innovaties de baas kunnen en gaan daarvoor op zoek naar talenten die hier een waardevolle bijdrage in leveren. Samenwerken met jonge talenten zorgt niet enkel voor een frisse wind binnen je bedrijf, maar ook voor de opbouw van een talentpool, de retentie van werknemers, innovatie, een hoge betrokkenheid van je medewerkers en een impact die op lange termijn de moeite waard is.

 

 

Wat zijn de voordelen van jong talent?

Pas afgestudeerden brengen een learning mindset binnen in bedrijven. Ze hebben al heel wat examens, groepswerken en stages achter de rug waarin ze hun aanpassingsvermogen volop hebben getest. Ze staan daardoor enorm open voor nieuwe ideeën en werkwijzen. Hun ontdekking van de werkwereld creëert een ongeremd enthousiasme en diepe toewijding die kenmerkend is in voor hun leefwereld. Met de juiste opvolging en ontwikkeling, brengen ze een dynamische werksfeer binnen de onderneming die het bedrijf écht laat groeien.

Maar waar ligt nu eigenlijk de kracht van jonge talenten? Hier vind je drie redenen waarom je zeker moet kiezen voor die jonge professionals.

1. Innovatie en productiviteit

Jonge professionals zijn ambitieus. Ze beschikken over een energieke en gemotiveerde mindset waarmee ze zich willen bewijzen. Ze zijn bereid om hard te werken en inspanningen te leveren. Met de juiste begeleiding zijn ze perfect in staat om uitdagende taken en verantwoordelijkheden op te nemen. Deze talenten groeiden trouwens op in het digitale tijdperk en beschikken over een uitstekende technologische kennis. En die digitale skills en ambitie komen heel goed van pas! Want ze ondersteunen bedrijven op die manier bij de digitale transformatie van hun huidige processen, wat uiteindelijk zal uitmonden in een hoge productiviteit en betere prestaties. Win-win!

2. Win-win situatie tussen generaties

Oudere collega’s beschikken over een grote rugzak vol ervaring en expertise die ze met jonge collega’s kunnen delen. Maar ook omgekeerd brengen jonge professionals de oudere generatie kennis bij over technologie en nieuwe trends. Deze kruisbestuiving van kennis creëert een lerende organisatiecultuur waarbinnen een veelzijdig team optimaal presteert. Bijgevolg verhoog je de betrokkenheid en tevredenheid van alle medewerkers, waardoor verloop vermindert en waardevolle kennis binnen de organisatie blijft.

 

3. Talent trekt talent aan

Bedrijven die bewust investeren in talent, bouwen een positieve merkreputatie én een talentpool voor toekomstige leiders op. Want door te kiezen voor talenten van morgen, leg je als bedrijf een sterke en stabiele basis voor de toekomst. Kan je dit als organisatie goed uitdragen, dan zal dat andere jonge talenten echt niet zomaar voorbij gaan. Zeker niet bij de talenten die ook waarde hechten aan diversiteit en kansen voor groei en ontwikkeling. Want jonge talenten die vol trots praten over de organisatie waar ze werken, zijn op hun beurt de allerbeste reclame voor het aantrekken van nieuw talent en het aanvullen van je talentpool.

Nog niet overtuigd? In dit artikel vind je nog meer tips waarom onervaren talent goed is voor je organisatie!

Hoe haal je het meest uit jonge werknemers

Zie je ondertussen in hoe jonge talenten het succes van jouw organisatie positief beïnvloeden? Top! Met deze vier tips kan je het potentieel van die jonge en onervaren talenten volop benutten:

Stimuleer kennisdeling en mentorship

Implementeer mentorprogramma’s waarbij ervaren werknemers jonge professionals begeleiden met hun kennis en ervaring. Al eens nagedacht over een traineeship? De mentoren die de trainees begeleiden, bevorderen hun professionele en persoonlijke ontwikkeling door het stellen van doelen en het geven van feedback.

 

Faciliteer (persoonlijke) groei

Via complexe uitdagingen en ontwikkelingsmogelijkheden: jonge professionals willen uitgedaagd worden. Via trainingen en workshops ontwikkelen ze hun talenten en capaciteiten. Wijs hen daarnaast enkele complexe projecten en verantwoordelijkheden toe, waarbij ze hun opgedane kennis meteen nodig hebben. Laat hen ontdekken waar ze goed en minder goed in zijn, maar vang hen op waar nodig. Op die manier blijven ze gemotiveerd om er volop voor te gaan.

 

 

Creëer een inclusieve en open werkcultuur

Zorg voor een werkomgeving waar jonge professionals zich vrij voelen om hun ideeën en perspectieven te delen. Moedig open communicatie tussen collega’s aan en waardeer diversiteit in denkwijzen, achtergronden en leeftijden.

 

Feedback, erkenning en beloning

Hou de betrokkenheid en motivatie van jong talent hoog via regelmatige feedbackmomenten. Ga op zoek naar de feedbackstijl die past bij elk talent afzonderlijk en hanteer bij elk overlegmoment een persoonlijke aanpak. Via die feedback identificeren jonge talenten makkelijker hun sterke punten en weten ze waar er werk aan de winkel is. Geef hen ook erkenning en denk na over promoties, bonussen en andere extra’s die jonge talenten blijvend over te streep te trekken.

 

 

Ga zelf aan de slag!

We kunnen op zijn minst concluderen dat investeren in jong talent, vele voordelen met zich meebrengt voor jouw organisatie. Klaar om een omgeving te creëren voor jonge talenten waarmee het succes van jouw organisatie nu al vastligt? Kies een van de tools hieronder en ga zelf aan de slag.

Pas je strategie aan op wat jong talent wil en nodig heeft

De talenten van morgen weten waar ze naar op zoek zijn. Ben je benieuwd hoe je hen moeiteloos overtuigt om voor jou te kiezen? In deze interessante download ontdek je wat Gen Z belangrijk vindt op de werkvloer.

 

Begrijp de mogelijkheden die je hebt om met jong talent te werken

Knappe koppen worden bestookt met verleidelijke aanbiedingen. Hoe kan je talenten boeien én binden aan je organisatie op lange termijn?

Schrijf je in voor onze e-mailcursus

Worstel jij ook met het aantrekken van talent in je team of organisatie? Wil jij een inspirerende manager zijn of ben je op zoek naar concrete tips en tricks om aan de slag te gaan met het aantrekken van talent?

In deze gratis e-mailcursus leren we je de kneepjes van het vak!