|

Ormit Talent’s blog

3 april 2023

Wat is talentontwikkeling?

Waarom is talentontwikkeling belangrijk voor organisaties? Wie is ervoor verantwoordelijk en welke vormen van talentontwikkeling bestaan er?

22 februari 2023

Talentontwikkeling van future leaders bij Ormit Talent

Organisaties en talenten hebben nood aan een beleid voor talent development. Let’s take a deepdive in de aanpak van Ormit Talent.

18 november 2022

Wat hebben een dode kat en het rekruteren van top talent gemeen?

Ormit Talent rekruteert jaarlijks een vijftigtal jonge, ambitieuze talenten. Hiervoor ontwikkelden wij een uniek selectieproces. Ontdek hier onze succesformule.

7 november 2022

Boeien en binden van talent: zo pak je het aan

Verhoog de retentiegraad en oogst op de inspanningen van jong talent. Vijf actie-assen om jonge talenten aan je te binden.

4 november 2022

Human skills waar een data talent niet omheen kan

Een analytische achtergrond en nieuwsgierig naar wat data te bieden heeft? Top! Veel bedrijven zijn op zoek naar talenten zoals jij!

27 oktober 2022

Business- en dataprofessionals in therapie: hoe bekom je een perfect huwelijk?

Hoe beter de wisselwerking tussen je datateam en businessprofessionals, hoe succesvoller je kan werken met data. Ormit Talent schuift met beide partijen aan tafel en geeft tips in hoe je een effectieve samenwerking op poten zet.

27 september 2022

Waarom een Ormit Talent traineeship uniek is

Zo zijn we ervan overtuigd dat Ormit Talent echt een speciale werkomgeving is. Door onze waarden maken we het verschil. Wil jij ook die Ormit Talent ervaring hebben?

Ormit Talent groep mensen
23 augustus 2022

Het kloppende hart van data: waarom zijn human skills in data zo belangrijk?

De mogelijkheden van data zijn eindeloos. . Als organisatie is het aanlokkelijk om zoveel mogelijk kennis te verzamelen. Toch biedt dat geen garantie dat je mensen daadwerkelijk met deze inzichten aan de slag gaan. Om die vertaalslag te maken, zijn heel wat human skills nodig.

Do's and don'ts persoonlijkheidstesten
23 mei 2022

Do’s and don’ts bij het gebruik van persoonlijkheidstesten

Persoonlijkheidsvragenlijsten hebben verschillende doeleinden. Uit ervaring met meer dan 500 jonge talenten zetten we vier voordelen in de kijker.

Ormit Talent
12 mei 2022

4 tips om jong talent te ondersteunen 

Leiding geven aan jonge talenten is niet evident. Met de juiste begeleiding en uitdaging geef je jonge talenten alle kansen om een meerwaarde te zijn binnen jouw organisatie.

Ormit Talent Trainees in meeting
21 april 2022

Waarom onervaren talent goed is voor je organisatie

Jonge, onervaren starters presteren vaak beter dan jouw huidige, ervaren collega’s. Benieuwd waarom onervaren trainees zo succesvol zijn? Ontdek het hier

23 maart 2022

De kracht van omgekeerd mentorschap 

Jonge starters brengen nieuwe vaardigheden en expertise mee. Ze bieden frisse perspectieven waar jij en andere gevestigde collega’s hun voordeel mee kunnen doen. Omgekeerd mentorschap speelt een cruciale rol in het uitwisselen van deze kennis. 

Meeting
5 januari 2022

De geheime ingrediënten voor een succesvolle soft-skill training

Hebben uw trainingen wel impact? Als u mensen zou vragen wat ze zich twee weken later herinneren, wat zouden ze dan zeggen? En als u hun gedrag zou observeren, zou u dan veranderingen zien? Hier zijn de 4 elementen die volgens ons nodig zijn om echte leermomenten te creëren die blijven hangen.

Ormit Talent Trainees in meeting
5 januari 2022

Leren en ontwikkelen in uw organisatie: Doe-het-zelf of rondkijken?

Als het op leren en ontwikkelen aankomt, duikt het klassieke dilemma op: geven we zelf training of moeten we een beroep doen op een externe partner? We hebben een aantal voor- en nadelen op een rijtje gezet, zodat u een betere beslissing kunt nemen!